Hello Guest it is June 24, 2019, 08:16:10 AM

Author Topic: Gcode won't start spindle HELP!  (Read 1728 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pplug

*
  •  15 15
    • View Profile
Gcode won't start spindle HELP!
« on: November 10, 2013, 01:00:33 PM »
I have an interesting problem.

I wired up a probotix meteor for Mach3. I got everything to work perfectly but the spindle. The spindle works when you manually hit the start button or F5 but the gcode program won't start it. Am I missing a toggle button somewhere to run spindle with the M3 command? The gcode was generated by vcarve pro and looks looks good.

I've built or converted 3 routers over the years and have never run into this problem before!

Thanks for your help.

Offline Hood

*
  •  25,844 25,844
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Gcode won't start spindle HELP!
« Reply #1 on: November 10, 2013, 02:23:06 PM »
If you attach your xml, the code and your M3 macro I will have a look.
Hood
Re: Gcode won't start spindle HELP!
« Reply #2 on: November 10, 2013, 07:56:16 PM »
Mine was doing that the other day.  I shut down the cpu and restarted and now its' fine.
Don

Offline pplug

*
  •  15 15
    • View Profile
Re: Gcode won't start spindle HELP!
« Reply #3 on: November 10, 2013, 08:43:19 PM »
Hood, I'll post the XML as soon as I can.

DonMarkey, the system has been restarted several time with no change.

Thanks for the thought though

Offline Bodini

*
  •  216 216
    • View Profile
Re: Gcode won't start spindle HELP!
« Reply #4 on: November 10, 2013, 11:01:22 PM »
M3 quit working for me today in the middle of a routine its done a hundred times.  I opened M3 in Notepad++ (my favorite editor), resaved it, and it worked again.  Ugh.