Hello Guest it is December 11, 2019, 11:06:05 AM

Author Topic: Delay between lines of code  (Read 3861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Delay between lines of code
« on: October 08, 2013, 01:22:47 PM »
I have searched and tried everything I can to fix this problem, but I can't find a solution.  Here is my program.  Yes, I can write this all as one movement without a problem, but I will be inserting macros to turn on and off a laser, so I want to test movement first.  I am running in metric, I have all CV controls turned off, I have tried turning on one at a time and changing values without any luck.  I continually get a slight delay between each line of code which causes major problems with our laser application.  Any help is appreciated.

%
g90 g64
g01 a-25. z0. f850.
g01 a-50. z.1 f850.
g01 a-75. z.15 f850.
g01 a-100. z.2 f850.
m30
%
Re: Delay between lines of code
« Reply #1 on: October 08, 2013, 01:58:47 PM »
I just posed about the same problem a few minutes ago! I think it is a CV problem, but I can't figure it out either.

Offline Fastest1

*
  •  927 927
  • Houston, TX
    • View Profile
Re: Delay between lines of code
« Reply #2 on: October 08, 2013, 02:01:54 PM »
Is there a dwell time setting in Mach for the relay?
I want to die in my sleep like my grandfather, not like the passengers in the car! :-)

Offline Fastest1

*
  •  927 927
  • Houston, TX
    • View Profile
Re: Delay between lines of code
« Reply #3 on: October 08, 2013, 02:04:43 PM »
If you are using the spindle control as a means to activate your laser, there is a delay setting. Spindle options in ports and pins. I dont have a laser, just a wild guess.
I want to die in my sleep like my grandfather, not like the passengers in the car! :-)
Re: Delay between lines of code
« Reply #4 on: October 08, 2013, 03:20:08 PM »
I am not trying to activate spindle at all, in fact it isn't even active.  Btw, I am using a Geck0 g540.  To activate the laser I wrote a macro, but I am trying to get smooth rotational movement before I worry about turning the laser on and off at given points.
Re: Delay between lines of code
« Reply #5 on: October 08, 2013, 03:47:00 PM »
Do you have a too slow acceleration setting?
John Champlain
Re: Delay between lines of code
« Reply #6 on: October 08, 2013, 03:51:37 PM »
I've varied the acceleration to the maximum I can get, on down.  I can't have jerks in the table that the a-axis is controlling at all, let alone between lines of code.

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: Delay between lines of code
« Reply #7 on: October 08, 2013, 09:11:38 PM »
The the toolpath config WHAT do you have set for rotations ?

(;-) TP
Re: Delay between lines of code
« Reply #8 on: October 09, 2013, 09:22:18 AM »
I have it set as 360 degrees per rotation.

Offline BR549

*
  •  6,916 6,916
    • View Profile
Re: Delay between lines of code
« Reply #9 on: October 09, 2013, 09:28:41 AM »
general config/toolpath/rotations settings ??

(;-) TP