Hello Guest it is June 15, 2019, 07:23:55 PM

Author Topic: Mach3 Turn Home All Question  (Read 1993 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mach3 Turn Home All Question
« on: September 08, 2013, 08:06:40 PM »
Hello Folks, I've been running my Mach powered lathe for over a year and have been for the most part  very happy with it. The one thing that has puzzled me is the my "Home All" button does not work. Well it does work only after I press the "set home x" and "set home z" buttons.    Is this normal???  

thanks
pete

Offline Hood

*
  •  25,843 25,843
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 Turn Home All Question
« Reply #1 on: September 10, 2013, 08:34:35 AM »
Dont use the standard screen so not really familiar with its layout and buttons but if you want to attach your xml I will check to see its not a config issue.
Hood
Re: Mach3 Turn Home All Question
« Reply #2 on: September 11, 2013, 10:54:31 AM »
Hood, thank you for responding. Here is the file

Offline Hood

*
  •  25,843 25,843
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 Turn Home All Question
« Reply #3 on: September 11, 2013, 06:24:32 PM »
Ok looked at your xml and didnt see an issue with it regarding hming setup so I looked at the default Mach screen. The Home All button is using oem 211 which seems to be broken. You can get round this if you wish by editing the screenset to make it a VB button then once back in Mach you can go to Operator menu then Edit Button scripts and enter the standard code

This will home X then Z

DoButton(22)
DoButton(24)

This will home Z then X

DoButton(24)
DoButton(22)

This will home X and Z at the same time

RefCombination(5)

If you need help with editing the sceenset just shout :)
Hood
Re: Mach3 Turn Home All Question
« Reply #4 on: September 11, 2013, 07:30:46 PM »
Hood, your a true treasure to this site ...thank you..

pete