Author Topic: Mach3 and THC Up an Down doesn´t work with new USB Board  (Read 5925 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hood

  • Mach4 Alpha
  • Posts: 25,775
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Mach3 and THC Up an Down doesn´t work with new USB Board
« Reply #10 on: July 21, 2013, 06:43:27 AM »
You will have to contact the makers of your USB board and ask them if THC is supported.
 If it is not then you will have to ask them if they can add that functionality to the plugin for their board.
Hood

Offline stirling

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,188
  • UK
    • View Profile
    • www.razordance.co.uk
Re: Mach3 and THC Up an Down doesn´t work with new USB Board
« Reply #11 on: July 21, 2013, 06:44:42 AM »
ok,
but thats means i can not use the usb card?! Sorry, me english is not so good.

I am using the proma THC from ebay.
i need 6 input signals.
x,y and Z home switch. And THC Up, down and Arc ok.
Is there a card with PP with 6 input signals? I only found 5
You don't need two inputs for x and y home switches you can wire them in series to one pin.

Ian

Offline stirling

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,188
  • UK
    • View Profile
    • www.razordance.co.uk
Re: Mach3 and THC Up an Down doesn´t work with new USB Board
« Reply #12 on: July 21, 2013, 06:52:31 AM »
You will have to contact the makers of your USB board and ask them if THC is supported.
 If it is not then you will have to ask them if they can add that functionality to the plugin for their board.
Hood
Picky I know - but I think the THC functionality has to be in the firmware of the board not the plugin.

Ian

Offline ThorstenU

  • Active Member
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Mach3 and THC Up an Down doesn´t work with new USB Board
« Reply #13 on: July 21, 2013, 07:05:31 AM »
Quote
You don't need two inputs for x and y home switches you can wire them in series to one pin.
I didn´t thought that way.
The homeswitches are all openers.  I will try it.
Thanks
Thorsten