Hello Guest it is May 27, 2019, 06:12:30 AM

Author Topic: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?  (Read 7900 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hello,
i recent use L297+IRFZ44N(N-MOS) to made a driver for stepper motor,that will work for CNC

purpose.
but i found at holding mode(i mean when there no clock signal,and motor's some winding have

current,some not, like B & C is on, and A & B is off)
the Z44 Mos is very hot(estimate at 100 C degree),though i already have heat sink on it.

so i hope i can use enable founction for mach2 ,like Kcam4 have 3 enable for X,Y,Z each,to

reduce the heat,

but at mach2 setup,it have 3 enable, and in the manual it's said usually only use one enable

for 3 axis,
the question is ,does the 3 enable that can configured at output signals is mapping to

X,Y,Z axis (if it's mapping like Kcam4,where to configure?)
or the 3 enable is only same founction as 1 enable?

also,i not clear know the heat is normal or abnormal, i can change another Mos, higher Pd

power,but i am afraid the heat may damage the MOS(will cause electric accident! or the heat

will damage the stepper motor.
it's safe or not ,i don't know!

ok ,and the Chinese Tradition New Year is coming ,may you "Kong Hei Fa Choi"
it's cantonese ,mean "hope you got big money"
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #1 on: February 23, 2007, 10:03:11 AM »
Use Mach3 and you can put an Enable line for every axis and thst should fix your problem. The outputs that you need are called Enable1-6 1=x and so on...
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #2 on: April 06, 2007, 08:03:38 AM »
Hi

I'm new here from Nova Scotia Canada.
Mach 2/3 seem very able and I've worked my way through everything except the motor enable settings. I can get the motors turning fine but how do you have the enable shut off automatically after motion like in KCam. Or after 1 or 2 secs after motion? I'm running into the same problem as Szcharle ... my motors are heating up

thanks Tom
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #3 on: April 06, 2007, 10:36:16 AM »
In Mach3 there is a "Current Hi/Low" output that should fix your problem
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #4 on: April 06, 2007, 10:44:48 AM »
YES!

That got it. Thanks very much for the quick reply

Tom
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #5 on: April 06, 2007, 11:48:32 AM »
Well really it works great but it turns on current to all motors.
Is there a way to do something similar but for individual motors separately?

Tom
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #6 on: April 06, 2007, 11:49:46 AM »
We can only do it for all the motors :(
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #7 on: April 06, 2007, 12:01:24 PM »
Thanks again.
I'll put my thinking cap on and try and modify my setup

Tom
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #8 on: August 02, 2009, 01:06:38 PM »
There is no any solution for this problem?
**Even a clock that does not work is right twice a day**
Re: Confused in Mach 2 enable pins config,it's mapping to XYZ or not?
« Reply #9 on: August 03, 2009, 01:42:42 PM »
no body help me ?
**Even a clock that does not work is right twice a day**