Hello Guest it is July 12, 2020, 12:28:00 AM

Author Topic: Im new to the Mach3 program  (Read 10966 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stirling

*
  • *
  •  2,188 2,188
  • UK
    • View Profile
    • www.razordance.co.uk
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #10 on: April 30, 2013, 11:02:48 AM »
Jaime - this is why I asked you to check the profile name bottom right and post your xml - it's the easiest way for us to check your setup without continually guessing.

Ian

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #11 on: April 30, 2013, 12:21:28 PM »
Sorry I do that tonight. and I try again.  I let you know

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #12 on: April 30, 2013, 11:52:07 PM »
Hi Ian and Dave I check my system again and  everuthing look ok but stillmy mototr no move.
My profile name its  MILL_JAC.
I also check my comupter port for signal and this its what I found out.
port #2 .16v pressing the - or +
port#3  3.23v when I press the  - and stay like that till i press the + then it goes to 0v  and same thing happen to the other Y,Z.
Also I check the drivers and when its done it said Mach1 test complite  OK

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #13 on: April 30, 2013, 11:59:37 PM »
Im trying to atach some pics so you can check my stting but  for some reason I cant , its getting late now I try again tomoorow.

Thank you

Offline stirling

*
  • *
  •  2,188 2,188
  • UK
    • View Profile
    • www.razordance.co.uk
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #14 on: May 01, 2013, 03:38:36 AM »
Jaime - I didn't ask for the NAME of your profile and I didn't ask you to post pictures. Please re-read my first reply and post your xml FILE.

Ian

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #15 on: May 01, 2013, 05:26:07 PM »
OK. you talking about the one on mach3 folder under mach3mill.xml . I attache it tonight. sorry for all this confusion. Think Im trying to do  things too fast.

Thank you Ian

Jaime
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #16 on: May 01, 2013, 07:05:29 PM »
if your profile name is MILL_JAC, your xml file will be named MILL_JAC.xml .

John

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #17 on: May 01, 2013, 09:54:47 PM »
Hi John, thank you. Think I got it now.

Offline JAC

*
  •  57 57
    • View Profile
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #18 on: May 01, 2013, 10:00:31 PM »
Hi Ian, think this is what you been asking for since the begining. If not let me know and I look for it again,  sorry for all this trouble and thank you for all your time and help.

Offline stirling

*
  • *
  •  2,188 2,188
  • UK
    • View Profile
    • www.razordance.co.uk
Re: Im new to the Mach3 program
« Reply #19 on: May 02, 2013, 02:05:17 AM »
XML looks fine so...

port #2 .16v pressing the - or +
port#3  3.23v when I press the  - and stay like that till i press the + then it goes to 0v  and same thing happen to the other Y,Z.
Looks like you have a 3.5V parallel port. If this is the case you'll need to either add a new 5V parallel port card or a BOB that will accept 3.5V in and provide 5V out.

Ian