Hello Guest it is November 21, 2019, 02:08:14 PM

Author Topic: Settings lost?  (Read 1991 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Settings lost?
« on: February 22, 2013, 08:19:21 AM »
Hi,

I closed out of Mach 3 mill and shut down my computer, then rebooted and hour later, only to find that my Mach 3 settings seem to be lost (all motor settings, tuning etc).  Is there any way to recover this (ie: perhaps there's some backup file in some folder)?  Where does mach hold these settings btw?  Thanks.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Settings lost?
« Reply #1 on: February 22, 2013, 09:10:43 AM »
Maybe you were looking at one one profile while your settings were actually a different profile?  The different profile settings are stored in your Mach 3 root folder with the file extension .xml

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Settings lost?
« Reply #2 on: February 22, 2013, 12:09:11 PM »
What do you mean by "profile"?  Are you referring to different Windows users?  This is on a dedicated Win 2000 system with an auto login as the same user each time (actually as administrator IIRC).

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Settings lost?
« Reply #3 on: February 22, 2013, 12:23:38 PM »
You can have multipul profiles set up for Mach.  You may set one up for metric and one for inch for the same machine for example.  You should have a Mach 3 loader.  Click on it and it will give a list of all the profiles on your PC  to choose from to open.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Settings lost?
« Reply #4 on: February 22, 2013, 12:32:15 PM »
Oh, okay.  I'll be back at the machine tonight, so I'll check that.  Thanks.
Re: Settings lost?
« Reply #5 on: February 22, 2013, 06:37:21 PM »
So I found Mach Loader (had apparently been ignoring it on the desktop for years), and there were a few mill profiles listed, but none of them worked.  I did find in that root folder a file called "Mach 3 Mill.xml-GOOD" from 2010, which could only have been put there by me, so I copied and used that and it works again.  Only thing I changed recently was to reduce the max speed of the X-axis, so that's already re-corrected.  Much thanks!

Neil.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Settings lost?
« Reply #6 on: February 22, 2013, 07:53:43 PM »
 :)

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!