Hello Guest it is July 16, 2019, 02:50:44 AM

Author Topic: Requested home switch is active...please fix, then home  (Read 3028 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Requested home switch is active...please fix, then home
« on: November 06, 2012, 03:58:44 PM »
I don't know what this means.  When the message appears the light next to the Z-axis readout turns from green to red and the z-axis on the table goes all the way up.  I can reference all axis, switch to the coordinates button and sometimes I will not get the message and all is good and then the next time its not.  I have an EZ-Router APC plasma table.  Any and all assistance is greatly appreciated.

Offline BR549

*
  •  6,874 6,874
    • View Profile
Re: Requested home switch is active...please fix, then home
« Reply #1 on: November 06, 2012, 05:16:16 PM »
It is saying the HOME switch is already active (stuck maybe) when you called the refhome function. It then says FIX the active condition and then ref home.

(;-) TP
Re: Requested home switch is active...please fix, then home
« Reply #2 on: November 07, 2012, 08:35:26 AM »
HOME switch?  is that the limit trigger switch on the Z-axis?

Offline BR549

*
  •  6,874 6,874
    • View Profile
Re: Requested home switch is active...please fix, then home
« Reply #3 on: November 07, 2012, 08:54:04 AM »
Can't see your machine so you are the only one that might know(;-).

(;-) TP
Re: Requested home switch is active...please fix, then home
« Reply #4 on: November 07, 2012, 11:53:01 AM »
I have some extra switches, should I try to replace the one on the z-axis and the re-reference the table.  I have referenced the table a couple of times since this started and it will work right for sometimes 1 or sometimes up to 50 cuts but then the messages will come back.