Hello Guest it is November 27, 2021, 04:41:04 PM

Author Topic: Plasma -Easy question but got me stumped  (Read 14388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #20 on: October 13, 2012, 08:55:44 PM »
?

Offline BR549

*
  •  6,952 6,952
    • View Profile
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #21 on: October 13, 2012, 09:14:06 PM »
OK the Gcode is correct that only leaves the machine. IF you command a move in X or Y of say 5 inches does it move 5 inches ?



(;-) TP
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #22 on: October 13, 2012, 09:16:56 PM »
let me draw up a 5 inch line and go check. thanks.

Offline BR549

*
  •  6,952 6,952
    • View Profile
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #23 on: October 13, 2012, 09:20:09 PM »
All you have to do is command a move from the MDI say G1 X5.000. The machine should move  X 5.000 +/- inches.

(;-) TP
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #24 on: October 13, 2012, 09:29:15 PM »
Drew a 5 inch line and it went exactly 10 inches........
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #25 on: October 13, 2012, 09:30:11 PM »
All you have to do is command a move from the MDI say G1 X5.000. The machine should move  X 5.000 +/- inches.

(;-) TP

cool thanks for the hint

Offline BR549

*
  •  6,952 6,952
    • View Profile
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #26 on: October 13, 2012, 09:55:29 PM »
OK that means the step per unit setting is wrong in the axis tuning section by x2. Cut the value in half and try again.

(;-) TP
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #27 on: October 13, 2012, 10:00:34 PM »
Axis tuning section??   where would I find that?   I just put a new driver on it but have double checked and the dip switches are set where they are supposed to be.  But yes I have a good idea you are correct, now to figure out how to find the axis tuning.   lol.
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #28 on: October 13, 2012, 10:17:30 PM »
Motor tuning and set up?

Offline BR549

*
  •  6,952 6,952
    • View Profile
Re: Plasma -Easy question but got me stumped
« Reply #29 on: October 13, 2012, 11:00:31 PM »
Go to Config then motor tuning look at the steps per settings.  You need to set each axis seperately AND don't forget to SAVE each axis as you go.

(;-) TP