Hello Guest it is May 13, 2021, 08:23:56 PM

Author Topic: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES  (Read 11411 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #30 on: July 28, 2012, 06:31:46 PM »
and finally in ports i went to 60k and diags read 59k

is that where i need to be, 60k kernerl in my ports and pins?
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #31 on: July 28, 2012, 06:33:01 PM »
r3.042.04
in motor tunning xyz are all set to 2

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #32 on: July 28, 2012, 06:38:13 PM »
Normally it should be close to whatever you set but some modern computers do crazy things so it may be your best bet. You have to watch though as going too high will reduce the amount of time that the computer has to do all the tasks other than pulsing. Your time in int at roughly 4-5 so for safety we will say 5. That is quite a good number so likely wont be any issues

60K kernel means each interrupt lasts 16uS so at a time in int  of 5 (time driver takes to do its stuff) you still have a computer that is roughly 1/3 pulsing engine and 2/3 for everything else so you should be fine.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #33 on: July 28, 2012, 06:39:47 PM »
Ok try at that but might be worth updating Mach as there were changes made to the driver for threading which included changes for newer computers, so that may help stabilise things at different kernels.
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #34 on: July 28, 2012, 06:41:03 PM »
well now setting my pulses to 5 in motor tuning it moves in the dro but the machine will not jog even when pulses are set at 2


woops nevermind, my control box was off
hah
« Last Edit: July 28, 2012, 06:44:14 PM by BOATDUDEGUY »

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #35 on: July 28, 2012, 06:43:05 PM »
Strange, try setting back to 25K and see
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #36 on: July 28, 2012, 06:45:04 PM »
Strange, try setting back to 25K and see
Hood

my control box was off at the momnet,
it will jog now at 60k and motor pulses at 5
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #37 on: July 28, 2012, 06:45:37 PM »
im gonna do a test run and see if my issue has been resloved,
will repost with results

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #38 on: July 28, 2012, 06:46:39 PM »
Ok thats good :)
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #39 on: July 28, 2012, 07:07:22 PM »
still shifting almost incrementally by depth
i mean wtf

is it too much to think a 1/8 4 flute endmill cant take .05 per pass at 20in per min with out pulling the machine of course?
i mean its wood were talkin here