Hello Guest it is May 08, 2021, 04:14:36 PM

Author Topic: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES  (Read 11396 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #10 on: July 28, 2012, 04:21:15 PM »
flat as aboard

mine does not have a spindle encoder so i have to manually turn it on and its gives me no idea of the actual rpm
its pure guess work
ill do another test run and report the results
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #11 on: July 28, 2012, 04:38:01 PM »
runs way smoother now,
and still did a step and still only on the x axis but the step is now aboutu .015
should i not expect to get it any better
this is a 750 chinese machine

its just od the y and z are dead on only my x has been the issue
should i expect to get perfection from such a cheap machine or do you think this is as good as it gets
for what ive got

Offline Hal

*
  •  60 60
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #12 on: July 28, 2012, 04:48:08 PM »
Most eBay seller list the machine a .002 for repeatablity. Switch the X and Y wires.

You may have to change the direction configuration. This would say if it is in the control box or the machine.
If it stays in the X it is the motor/axis. If it moves to the Y axis, it is in the box/computer.

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #13 on: July 28, 2012, 05:03:59 PM »
What do you have the kernel set to? Does the frequency reading on diags page sit steady and is it near the kernel you have set? Have you tried wider pulse settings on motor tuning page?
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #14 on: July 28, 2012, 05:52:41 PM »
its set to the recommended 25000
no its around 36-40
so the kernal should be set to around the amount the driver test indicates?

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #15 on: July 28, 2012, 05:55:34 PM »
The frequency on diagnostics page is showing 36-40?
If so then maybe you could try the 45K kernel and see what it sits at.
Hood

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #16 on: July 28, 2012, 05:56:01 PM »
Oh also what is the Time in Int on diags page sitting at?
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #17 on: July 28, 2012, 06:07:23 PM »
should it be set to 45k in the ports and pins or at the driver test diag
also im not sure what your asking for by the time in INT

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #18 on: July 28, 2012, 06:09:30 PM »
Look at the diagnostics page in Mach, that is where you will see both the Frequency and also the Time in Int.
Hood
Re: NEW WITH MACH, HAVING ISSUES
« Reply #19 on: July 28, 2012, 06:12:27 PM »
o okay sorry i was giving you the readings from the driver test

okay on diagnostics page time in INT +4.6
PULSE FREQ 33k