Hello Guest it is October 15, 2019, 05:36:21 AM

Author Topic: home switches  (Read 2318 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline skaha

*
  •  57 57
  • My first attempt
    • View Profile
home switches
« on: December 15, 2006, 06:47:10 PM »
Hi, I am new and just finished my desktop machine using a board from hobby cnc with an e stop addition, my limit switches are nc in series and by checking one of the axis in the pins input screen they work fine triggering an e stop, my home switches are nc hooked up individually to their own pin and activated in the above screen, when I manually push the home switches with the axis moving, nothing happens, the motor continues on. What am I missing? Any suggestions would be much appreciated.
Thank you.

Hood

*
Re: home switches
« Reply #1 on: December 15, 2006, 07:04:48 PM »
Double check to make sure you have the correct pins and also the correct port entered into the Input pins page, oh and also make sure they are enabled ;)
Hood

Hood

*
Re: home switches
« Reply #2 on: December 15, 2006, 07:07:08 PM »
Oh, have just read again, are you actually doing a homing move when you manually press these switches? if not then that is probably your problem as I thinkĀ  Mach will only look atĀ  them when you are homing.

Offline skaha

*
  •  57 57
  • My first attempt
    • View Profile
Re: home switches
« Reply #3 on: December 15, 2006, 07:32:13 PM »
Thanks for the replies hood, no I guess I am not homing but moving the axis with the jog control, will try.