Hello Guest it is November 21, 2019, 01:22:16 PM

Author Topic: Artcam to Mach3 -partial file missing  (Read 8812 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Artcam to Mach3 -partial file missing
« on: May 15, 2011, 03:58:51 AM »
Hi I was wondering if someone can lead me in the right direction.
I'm having a few issues when I post Gcode to mach3 from Artcam.
I'm sure its just something simple, but it seems to only send through half the file.
For example, if I'm doing a 2mm deep engraving of the name 'Frank', it will send through 'ank',
I'm a bit stumped, as its all one tool path, it just breaks it in half for some reason.
It has also done it occasionally with the import of Hpgl files, send through say 60% of the file.
But most of the time its working great.
Thanks in advance,
Ryan.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #1 on: May 15, 2011, 04:33:40 AM »
Sounds like you are using the demo version of Mach and are hitting the 500 line limit.
Hood
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #2 on: May 15, 2011, 04:38:03 AM »
Thanks for the reply Hood,
But I have the full version.
Any other ideas?
Thanks!
Ryan

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #3 on: May 15, 2011, 04:41:22 AM »
Double check by looking at the top to see it doesnt say Demo and says your name (of name of licence) instead.
If it doesnt then you possibly have the licence file in the wrong location.
If it does then sounds like your code is not getting output from ArtCAM correctly, if you want to attach the code I can load it here to see if I get a full or partial toolpath.
Hood
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #4 on: May 15, 2011, 05:03:43 AM »
Ok great I''l try and attach it,
Thanks!
Ryan

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #5 on: May 15, 2011, 05:30:25 AM »
Looks ok to me here, see screenshot. If you attach your xml I will see if I can replicate the issue.
Hood
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #6 on: May 15, 2011, 06:00:54 AM »
Hi Hood,
Yep thats it! How would I get the XML?  Its on my other pc which I have set-up just for my cnc and it isnt connected to the net.
Thanks, please excuse my ignorance!
Ryan
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #7 on: May 15, 2011, 06:15:06 AM »
This one is off my PC (not connected to the CNC) I think it is setup the same as my other one with the cnc controller from memory..
Is this what you are after?
Cheers!
Ryan

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #8 on: May 15, 2011, 09:43:34 AM »
That xml loads the code fine as well. Really you need to grab the one from the machine, if you have a USB pen drive or something similar you should be able to get it.
Hood
Re: Artcam to Mach3 -partial file missing
« Reply #9 on: May 15, 2011, 07:57:12 PM »
Thanks Hood,
Ive attached the one from the PC with the machine. Hope you can find something!
Thank you!!
Ryan