Hello Guest it is November 21, 2019, 01:32:44 PM

Author Topic: Ratary axix, works in Mach2 but wont in Mach3  (Read 2678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ratary axix, works in Mach2 but wont in Mach3
« on: November 05, 2006, 11:40:17 PM »
Hello everyone.
I have this problem with my setup, I have a half step bipolar driver board (pminmo design l298-7) for my rotary axis. The driver apparently works.  It does work in my Mach2 setup, but if I use Mach3 it refuses, while testing in Mach3 if it actually sends steps/dir signals I connected another driver on the A axis and it had no problems, so pulses are being sent. I have tried this on WindowXP and Windows 2000 (I have dual boot) but the results are the same, meaning that In Mach2 the rotary axis spins, in Mach3 it wont. I have tried pulse width 1-5 with no change. 

Any thoughts?


Thanks you.
Konstantin.

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,629 5,629
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Ratary axix, works in Mach2 but wont in Mach3
« Reply #1 on: November 06, 2006, 08:31:59 AM »
Hey Konstantin,
    Do I understand this? While in Mach 3 your a axis will work with one drive but not the other? Or are you saying either drive works in Mach 2 and neither will work in Mach 3? Or either drive works in Mach 2 and only one works in Mach 3? ???


Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Ratary axix, works in Mach2 but wont in Mach3
« Reply #2 on: November 06, 2006, 11:25:02 AM »
Hi, Konstantin

Try setting A axis Step Low Active to Checked, Some stepper cont, card's are sensitive to leading-trailing edge state change, Config, Port's pin's Motor Outputs.

Try this out, Chip
Re: Ratary axix, works in Mach2 but wont in Mach3
« Reply #3 on: November 06, 2006, 11:57:38 AM »
Hi, Konstantin

Try setting A axis Step Low Active to Checked, Some stepper cont, card's are sensitive to leading-trailing edge state change, Config, Port's pin's Motor Outputs.

Try this out, Chip

Thanks a lot, worked like a charm. Funny thing that I did changed the Active Low on direction only, thinking it was for the step pulses.
Thanks again.


Konstantin.