Hello Guest it is April 14, 2024, 11:01:57 AM

Author Topic: G1 on every line causing choppiness  (Read 4145 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

G1 on every line causing choppiness
« on: November 03, 2006, 12:49:47 PM »
Hi,

I am experiencing a weird situation where our machine gets choppy if there are G1 codes on every line of a 3D file.  If the codes are removed the machine is much smoother.  Any suggestions on ways to overcome this in Mach?  We use a number of CAD/CAM packages, and some have posts that are not easy to modify.

Online Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,671 2,671
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: G1 on every line causing choppiness
« Reply #1 on: November 03, 2006, 01:19:27 PM »
If you are talking about thousands of very short moves, try reducing the feed rate by 50 per cent.

You may be only cutting at the acceleration speed not the feed rate specified in the program on most of the cuts.

Graham.
Without engineers the world stops
Re: G1 on every line causing choppiness
« Reply #2 on: November 05, 2006, 05:31:57 PM »
That is odd... I have not seen that :( what are you running for a computer?
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com
Re: G1 on every line causing choppiness
« Reply #3 on: November 05, 2006, 11:45:42 PM »
A P4.
Re: G1 on every line causing choppiness
« Reply #4 on: November 06, 2006, 06:44:55 PM »
Is this on the newest version?
Fixing problems one post at a time ;)

www.newfangledsolutions.com
www.machsupport.com