Hello Guest it is November 21, 2019, 09:32:05 PM

Author Topic: stepper signals from breakout board  (Read 2722 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stepper signals from breakout board
« on: July 07, 2010, 03:39:10 AM »
I have downloaded the demo version of Mach3. I have set up the address etc. I have leds on the outputs of the breakout board.
I can toggle these individually by playing with the active logic level and they work ok.
when I go into the diagnostic mode and use the jog command the dro changes as one would expect but the
signals to the stepper motors never change.
What going wrong?
thanks

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,008 8,008
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: stepper signals from breakout board
« Reply #1 on: July 07, 2010, 05:02:06 AM »
John,

Have you set the Motor Outputs in the Ports & Pins section ?.

Tweakie.


btw. Welcome to the forum.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: stepper signals from breakout board
« Reply #2 on: July 07, 2010, 07:07:34 AM »
In the motor output i have
         motor   enable   step dir  s port  d port
        x          yes        2     3     1        1
       y          yes         4     5     1       1
        z          yes        6      7    1       1

i hope this is ok

john f

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,008 8,008
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: stepper signals from breakout board
« Reply #3 on: July 07, 2010, 08:28:33 AM »
Looks good John - that's exactly the same configuration as I am using.

You say you have the port address set correctly (0x378) I am wondering if your breakout board requires an 'enable' signal. What type are you using ?

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: stepper signals from breakout board
« Reply #4 on: July 07, 2010, 11:05:43 AM »
details of the breakout board can be found at:

http://www.nbglin.com/CNC25.htm

john

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,008 8,008
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: stepper signals from breakout board
« Reply #5 on: July 07, 2010, 11:30:18 AM »
Sorry to keep asking all these questions but what stepper driver board are you using ?.

Looking at the bob instructions as long as you have the JN1 &JN2 connected and 5Volt power applied you should be getting an output.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.