Hello Guest it is December 05, 2021, 12:56:39 AM

Author Topic: Error Message: Bad Character used line 0  (Read 17926 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Error Message: Bad Character used line 0
« on: January 30, 2010, 07:58:08 PM »
I loaded a new job today and got an error message.  I thought I might have a bad save so I tried another job that I had already run and got the same message.  In fact I get it with every job I try and load.  They all load fine on my office computer!!  I need help.

John Buckwalter
Florida
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #1 on: January 30, 2010, 11:25:48 PM »
Posting the Code might help.
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #2 on: January 31, 2010, 07:28:33 AM »
I guess posting code might help but any code generates the same problem.  I ran code in the morning and the same code gave the same results in the afternoon.

John

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,422 2,422
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #3 on: January 31, 2010, 07:42:09 AM »
The only way to determine the fault is if you post a sample of code. It only need to be the section that is causing the problem.

Graham
 
Without engineers the world stops
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #4 on: January 31, 2010, 07:46:41 AM »
Ok, here is a snipit, but I don't think the code is the problem.  When I load it Mach removes all the line numbers.

N0000 (Filename: driver pattern.tap)
N0010 (Post processor: Mach2.post)
N0020 (Date: 1/30/2010)
N0030 G20 (Units: Inches)
N0040 G40 G90
N0050 F1
N0060 (Part: Driver Pattern)
N0070 (Process: Inside offset CUT2, 1/2" Ball nose, 0.375 in Deep)
N0080 G00 Z0.5000
N0090 X0.0000 Y0.0000
N0100 (1/2" Ball nose)
N0110 T225 M06  G43 H225
N0120 M03 S20000
N0130 G00 X0.0000 Y0.0000 Z0.5000
N0140 X5.5150 Y4.5000
N0150 Z0.0197
N0160 G01 Z0.0000 F50
N0170 G03 X5.5073 Y4.6247 Z-0.1250 I-1.0150 J0.0000
N0180 X5.5150 Y4.5000 I-1.0073 J-0.1247 F25.0
N0190 X5.5073 Y4.6247 Z-0.2500 I-1.0150 J0.0000 F50.0
N0200 X5.5150 Y4.5000 I-1.0073 J-0.1247 F25.0
N0210 X5.5073 Y4.6247 Z-0.3750 I-1.0150 J0.0000 F50.0
N0220 X5.5073 Y4.6247 I-1.0073 J-0.1247 F25.0
N0230 G00 Z0.2500

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #5 on: January 31, 2010, 07:49:34 AM »
Not a problem with that as far as I can see, is that definitely the first line of the code? If it is can you attach the xml from the machine that is throwing the error please.
Hood
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #6 on: January 31, 2010, 08:41:02 AM »
I think I may have had a corrupted file.  I deleted the Mach3 folder and reloaded everything ( PITA ) but it is now loading correctly.  I still have some configs to do but looks like it is back up.  I will repost when I am sure its ok.

John
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #7 on: January 31, 2010, 12:26:42 PM »
Everything is fine.  Something was corrupted somewhere but all is good.

Thanks

John

Offline Hood

*
  •  25,838 25,838
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #8 on: January 31, 2010, 12:55:30 PM »
glad to hear it :)
Hood
Re: Error Message: Bad Character used line 0
« Reply #9 on: November 19, 2012, 12:23:08 AM »
Dear flsteam, I am a beginner with CADCAM and experienced the same error code today. I have since found out that I unknowingly loaded the CAMBAM file .cb instead of the .nc file.
Hope this is correct.