Hello Guest it is April 07, 2020, 01:09:21 PM

Author Topic: Loading G code problem  (Read 2979 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loading G code problem
« on: January 11, 2010, 09:21:43 AM »
I have just started using Mach 3, my cnc person installed the program with my cnc, I started playing with it loading some of my old G code programs from Type 3, my y axis was off so I went in and did the motor tuning, told it to move 12" and it went 24, so I told the computer this and it automaticly correct.
So now I loaded an old g code cut a couple of 4" tall letter R's GREAT. 

Went to creat a new g code, went to down load the g code, it would not load. now I am for no reason having major troubles some alot of my g-codes are not loading at all, and my motor tuning is being thrown way out of wac, I tell it to move 12" and it goes a 1/2 an inch.

Has anyone else ever have this problem? and if so do you know what is up?

Offline ger21

*
  • *
  •  6,279 6,279
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Loading G code problem
« Reply #1 on: January 11, 2010, 10:06:56 AM »
If they don't load, is there an error message?

Does the G-code use G20 and or G21, and are you're native units set correctly?
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: Loading G code problem
« Reply #2 on: January 11, 2010, 10:52:16 AM »
There is no error message, and I believe the native units are set up correctly.

Even g-codes that worked previously now are not importing at all.  No Codes listed at all,

Offline RICH

*
  • *
  •  7,409 7,409
    • View Profile
Re: Loading G code problem
« Reply #3 on: January 11, 2010, 11:25:38 AM »
Post your xml file and also one of the code files.
RICH
Re: Loading G code problem
« Reply #4 on: January 11, 2010, 02:32:34 PM »
How do I attach a file to the posting?

Offline RICH

*
  • *
  •  7,409 7,409
    • View Profile
Re: Loading G code problem
« Reply #5 on: January 11, 2010, 04:15:53 PM »
Reply as you been, then click the "Additional Options" and Browse to the file you wish to upload. Give it a unique name like
filename_jcsigns1.txt or something same with the xml file.
RICH
Re: Loading G code problem
« Reply #6 on: January 11, 2010, 04:38:57 PM »
Ok,

Here is the G code along with the xml file,

prior to this I was using a chinese version of Type 3 that came with my router and then cutting from NC Studio.  and things were working.

Now I have went and purchased Router Type and cutting from Mach 3, the only thing is I am having trouble getting things to Jive.