Hello Guest it is December 11, 2019, 10:20:50 PM

Author Topic: No motor movement. Need xml checked.  (Read 13127 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #20 on: June 22, 2009, 04:28:13 AM »
OK, thanks Hood. I will try replacing these and see what happens. I should have them here early this week and they are cheap so it is worth the try.

Hollye
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #21 on: June 22, 2009, 10:43:41 PM »
Hello Hollye,
I too had to change out the hard drive recently on a cnc machine that worked fine but sat inactive for months. I downloaded the newest version of mach 3 and installed all
the correct pins etc. When I turn on the controller it powers up the motors but because I cannot access the motor settings in the config drop down section I too cannot get the motors to work.
I click on the motor tuning screen but it won't open. any ideas?
I sent a request in to artsoft but who know if they will answer.
I am a paid licensee but I still can't seem to get any answers on this new software from artsoft yet.
Does anyone have any idea why I can't get the motor tuning screen to open?
thanks

Offline RICH

*
  • *
  •  7,377 7,377
    • View Profile
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #22 on: June 22, 2009, 11:24:24 PM »
casinog,
I would recomend you reinstall Mach and reboot your computer after you install it.
Once Mach is opened, you should be able to go click the Config tab and a pullout will apear, then you should be able to scroll down to Motor Tuning and the motor tuning screen will apear and allow you to input values.
RICH

Offline alenz

*
  •  137 137
    • View Profile
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #23 on: June 22, 2009, 11:40:09 PM »

Does anyone have any idea why I can't get the motor tuning screen to open?
thanks

Check this post.
 http://groups.yahoo.com/group/mach1mach2cnc/message/109780
Al
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #24 on: June 23, 2009, 01:46:49 AM »
Thanks rich,
I give it a try in the morning.

Offline RICH

*
  • *
  •  7,377 7,377
    • View Profile
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #25 on: June 23, 2009, 06:45:19 AM »
Also check out what Al posted. I never had your problem with any reinstallations in Mach3 nor upgraded from Mach 1 or 2.
RICH
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #26 on: June 23, 2009, 07:36:39 AM »
I have not seen this problem but Al's recommendation looks feasible.

Hollye

Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #27 on: June 24, 2009, 08:24:17 AM »
Thanks Rich!
By doing a new install and naming the directory something else it allowed me a clean install that works!
Thanks for the assistance!
 ;D

Offline RICH

*
  • *
  •  7,377 7,377
    • View Profile
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #28 on: June 24, 2009, 09:23:07 AM »
Suggest you delete the other directory. I personaly have had problems, on my computer, where it will selects the
first file it finds on the hard drive, but then that's just on my end.
RICH
 BTW happy it works.  :)
Re: No motor movement. Need xml checked.
« Reply #29 on: June 24, 2009, 09:52:32 AM »
Casinog,

Good to hear you are up and running. Good job RICH!  :) I am still waiting for my controller chips. They should be here tomorrow and we'll see if that is it.

Hollye