Hello Guest it is October 20, 2019, 06:23:39 PM

Author Topic: New Mach User Interface - MachMe - Beta  (Read 23972 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #20 on: April 16, 2009, 11:26:31 PM »
I haven't instituted any hotkeys yet for jogging.  So that is why they don't work. 

I cannot replicate the z jog return to zero but do you have a z inhibit on?
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #21 on: April 16, 2009, 11:38:13 PM »
SAFE Z is set up.....it works fine with the mach screen and keyboard.
But.. I do have Safe Z set to GO TO ZERO when STOP is hit.
Un-checked that and now it is OK with yours.
Thanks
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #22 on: April 16, 2009, 11:45:50 PM »
Thats significant.  I want MachMe to work with Mach settings not force alternate behavior.  I will see if I can use a different approach when jogging.  I use a Contour Pro pendant and that is passed through to mach.  Do you have a pendant and does it still work as expected when MachMe has focus?
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #23 on: April 17, 2009, 12:03:49 AM »
Sorry...no pendant.
I am simulating on office pc, not on a machine.
I have x,y,and z home switches enabled and emulated with hotkeys and they work fine w/Mach.
Yours does not see the emulation in the referencing routines.

I really like what you have done here.....impressive.
Thanks so far,
RC
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #24 on: April 17, 2009, 12:18:35 AM »
Had a little crash of sorts...
MachMe shut down and sent this message "The Server Threw an Exception"  (almost certain)
Then when restarting, the registry was back to \Mach3........without \Mach3.exe
Put it back and OK again.
RC
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #25 on: April 17, 2009, 12:51:29 AM »
Maybe I should save this till you are done w/ jogging but here it is anyway.
Right click on any jog button as if to change it and it jogs the axis.
If in cont., mode, it will run until either button on that axis ic left clicked.
If in increments, it will increment with right click too.
AND...
Ctrl+Alt+F11 does not work on any widgets.
     "        12 and = work fine.
Why do some drag to enlarge and the main one with the dotted corner wont ?
RC

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #26 on: April 17, 2009, 01:55:46 AM »
It appears that with all the darker coloured skins that once you have jogged, then DROs can no longer be seen.  They just go black.

Greg
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #27 on: April 19, 2009, 12:20:15 PM »
Running on Vista...
1. Had to manually correct registry values to get this far...
2. Does not launch Mach3
3. No connectivity to Mach3.exe even if Mach3 is open prior to launch.
4. "Mach Visible on Start" If selected, will not open Mach3, while  the registry is correct.
5. Function buttons fail on first selection. OK on second selection.
6. LEDs panel position does not get saved along with others.
7. G Code File, SpindleForm, and Jog Controls panels do not dim when not in focus.
8. Scaling is not consistent. (window scales but internals do not)
9. Lots of access violations...
a. G Code File window "File open","Last".
b. Jog Control Buttons.
c. Main window "REF" button.
10. Main window ALL other buttons do nothing.
11. Skins do not save.
Do you plan to publish a corrected version?
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #28 on: April 19, 2009, 06:12:10 PM »
OK, mostly operator error, toggling run as administrator got most everything working as designed, as far as functions are concerned.

2. Does not launch Mach3 - Works OK
3. No connectivity to Mach3.exe even if Mach3 is open prior to launch. - Fixed
4. "Mach Visible on Start" If selected, will not open Mach3, while  the registry is correct. - Confused!
5. Function buttons fail on first selection. OK on second selection. - Fixed
6. LEDs panel position does not get saved along with others. - NOT fixed
7. G Code File, SpindleForm, and Jog Controls panels do not dim when not in focus. - NOT fixed
8. Scaling is not consistent. (window scales but internals do not)
9. Lots of access violations... - Fixed
a. G Code File window "File open","Last". - Fixed
b. Jog Control Buttons. - Fixed
c. Main window "REF" button. - Fixed
10. Main window ALL other buttons do nothing. - Fixed
11. Skins do not save. - Not fixed

New...
1. Unable to delete LEDs on panel - Intermittant.
2. G Code File "Close" inop.
Not an exhaustive wringout...
Looking forward to a corrected version with DROs & VARs added

Regards,
Roger

Offline Greolt

*
  •  956 956
    • View Profile
Re: New Mach User Interface - MachMe - Beta
« Reply #29 on: April 19, 2009, 06:44:03 PM »
Roger are you testing this on a machine or simulating?

The reason I ask is that I am seeing, among other things, that jogging from the jog window is ignoring the acceleration

ramp as set in motor tuning.  However in incremental mode it does honour the ramp.

Are you also seeing that?

Greg