Hello Guest it is July 24, 2019, 05:15:41 AM

Author Topic: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3  (Read 12371 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #20 on: April 17, 2009, 06:46:02 PM »
There is 2.5v at the 5v terminals on the c10 board

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #21 on: April 17, 2009, 06:49:33 PM »
Do you have a 5v supply into the card? If so is it putting out 5v? Also do you have either the enable switch or a jumper wire fitted?
Hood
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #22 on: April 17, 2009, 06:52:34 PM »
My next question was to be...do I need the jumper between the 5v & EN terms? At the 5v terms there is 2.5v coming off the parallel port.
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #23 on: April 17, 2009, 06:59:45 PM »
You need 5 volts on the EN connector next to the power input connectors.
Jumper X6 must be on Pins 1 & 2. Jumper X7 could be tried first on Pins 1 & 2 Then on Pins 2 & 3 if 1 & 2 don't work.
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #24 on: April 17, 2009, 07:00:43 PM »
You can jump from 5 volts to EN.

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #25 on: April 17, 2009, 07:09:27 PM »
You also need to feed 5v in from an external supply at the 5v and Gnd (X1) If you dont have a supply that is your problem. You can use a 5v from your computers supply if its near at hand, the red wire on the molex connectors should be 5v, but check first in case I am getting mixed up, almost certain though, 5v red, 12v yellow.
Hood
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #26 on: April 17, 2009, 07:15:55 PM »
OK, I installed the jumper from 5v to EN, jumpered x6 pins 1 & 2, x7 pins 1 & 2
I now get a signal at the dir terminal when jogging the program but my voltage at the terminal is 0 one way and 1.66v the other direction
If I jumper x7 to pins 2 & 3 there is 1.6v present at the dir term. without jogging but 0 when I jog in one direction.
There is only 1.6v at the 5v terms.
My motors will still not move. Do I need a separate 5v supply to the board?
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #27 on: April 17, 2009, 07:18:38 PM »
Molex connector ???

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #28 on: April 17, 2009, 07:21:03 PM »
Molex connector = the  power connector you  shove into a CDROM or Hard Drive.
Hood
Re: need help w/ initial set up of superior electric drives w/ mach3
« Reply #29 on: April 17, 2009, 07:24:01 PM »
6.7 volts at molex connector...Too high?