Hello Guest it is June 16, 2019, 09:31:55 PM

Author Topic: Feedrate Overides in Lathe  (Read 3293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Feedrate Overides in Lathe
« on: April 05, 2009, 12:22:18 PM »
I can't seem to get the feedrates to overide, plus or minus, in Mach 3 Lathe (Version R3.042.020) while machine is cutting. I searched here and
messed with OEM codes and Gen config stuff as suggested but no luck?

Danny

Offline Chip

*
  • *
  •  2,057 2,057
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #1 on: April 07, 2009, 01:23:58 AM »
Hi, Danny

I use a Modified Mach3mill.set (screen set) and changed the .set to Lset file type all the over-rides work just fine.

Chip
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #2 on: April 07, 2009, 10:05:21 AM »
Hi Chip,

Could you attach the modified mill.set to email or here?

Thanks  Danny

Offline Chip

*
  • *
  •  2,057 2,057
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #3 on: April 07, 2009, 01:45:32 PM »
Hi, Danny

Hears the Lathe. lset file, Install it in C:Mach3 folder, It's a work in progress screen Lset.

You need also install the Zip file (JPG's) in C:\Mach3\Bitmaps\MillBitmaps folder.

Edit: New 1024 CHIP LATHE D1ACC.set some added items.

Have Fun, Chip
« Last Edit: April 10, 2009, 12:05:20 AM by Chip »

Offline Hood

*
  •  25,843 25,843
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #4 on: April 07, 2009, 07:25:16 PM »
I too use a modified version of my mill screen as I never liked the Standard turn one, however I was testing for someone a week or two ago and FRO was working fine for me on the standard screen.
 If Chips doesnt sort you out attach your xml and I will have a look see if I can find a problem.
Hood

Offline Chip

*
  • *
  •  2,057 2,057
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #5 on: April 10, 2009, 12:04:02 AM »
Hi, Danny

Did you get things working, Just updated/cleaned up the lathe.set a bit Above, Let us know.

Chip
Re: Feedrate Overides in Lathe
« Reply #6 on: April 10, 2009, 12:02:53 PM »
HI Guys,
Sorry about not answering sooner. I used your modified .lset and it is working just fine, thanks so much.
I also just renamed a mill.set to mill.lset and it works good also
Thanks for helping out as you always do...

Danny