Hello Guest it is May 20, 2019, 01:35:03 AM

Author Topic: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED  (Read 7987 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,762 7,762
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED
« Reply #20 on: March 14, 2009, 11:15:17 AM »
Brilliant news about getting a replacement controller.

I doubt that this controller can handle the current necessary to satisfactorily run two motors wired in parallel. But it all depends on the torque required to drive the axis, maybe 1.25 Amps per motor will provide enough torque, maybe not. You would have to try it and see I suppose.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED
« Reply #21 on: March 14, 2009, 11:25:47 AM »
but is that how it is done though? just simply wire the two motors into the same axis?

cheers
stephen

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,493 5,493
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED
« Reply #22 on: March 14, 2009, 11:29:46 AM »
Stephen, usually you would have 2 drives, 2 motors and slave the two together.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED
« Reply #23 on: March 14, 2009, 11:43:10 AM »
okay cheers, for all the help.

i will update on our progress and post some pics

thanks again
stephen
Re: BOARD PROBLEM HELP REQUIRED
« Reply #24 on: April 24, 2009, 06:27:11 AM »
Hi, just a quick update...got replacement board and it is doing exactly the same as the original one...

when i send a command to z axis the other two motors vibrate but z does nothing....

anyway put tester on motor output wires and got the following readings, hopefully it will help one of you guys to tell me whats wrong and how to fix it...

on the working motors i get:
red-yell = 3v
red-green = 3v
red-blue = 4v

on the z axis that wont work i get:
red-yell = 0v
red-green = 5v
red-blue = 4v

Any help is much appreciated

cheers
stephen