Hello Guest it is August 18, 2019, 05:43:19 AM

Author Topic: Missed steps after upgrade  (Read 2203 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Missed steps after upgrade
« on: March 05, 2009, 11:03:22 PM »
I just upgraded mach3 from an older version 1.5 - 2 years old. (sorry dont remember the old version). before the upgrade everything was working  well. now with the current release i am having a missed step problem. i spent an hour or so trying to retune to no avail also toggled enhanced pulseing, still no joy.

thanks,
mike

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Missed steps after upgrade
« Reply #1 on: March 06, 2009, 02:51:26 AM »
Try increasing the pulse width on the motor tuning page.
Hood

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,882 7,882
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Missed steps after upgrade
« Reply #2 on: March 06, 2009, 03:36:29 AM »
You could also try selecting 'Sherline mode' under the 'Ports and Pins' menu.

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: Missed steps after upgrade
« Reply #3 on: March 06, 2009, 09:24:20 AM »
Did try different pulse width settings which didnt help much. I will try the sherline mode this evening. even at half the speed is was running before it still misses steps, just stalls like the head bound up, which is not the case, i removed the load of the head, and even with only the ball screw and nut being driven at 1/2 speed it still stalls. 

Mike