Hello Guest it is July 19, 2019, 05:18:42 PM

Author Topic: C Axis Homing  (Read 3159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

C Axis Homing
« on: February 08, 2009, 04:09:02 PM »
Ladies and Gents

I'm having a problem with homing C axis.
The software does not register when the switch is active. I'm using the latest R3.042.
On the Diagnostic screen, the green light on the double row of light is on when switch is active.
I've done troubleshooting by using another known to be good switch on the machine and changed the ports and pins to the good input and still nothing.
And likewise when I use the C Home switch on a different axis it does work for that axis.
The really strange thing is when the B axis home switch is hit the C HOME and B HOME yellow lights on the Diagnostic screen turn on.
I'm thinking there is a software bug. I need six axis for my machine.
Can someone help me out with this?

Thanks
Scrappy

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: C Axis Homing
« Reply #1 on: February 08, 2009, 04:48:49 PM »
please attach your xml.
Hood
Re: C Axis Homing
« Reply #2 on: February 08, 2009, 05:14:39 PM »
I have attached the XML.

Also, I have re-installed the software.
This did not help. Then I remembered that during install a new "profile" was created.
When I used the new profile and configured the ports and pins it worked.
I don't understand anything about the profiles and where they are stored.
But it would be great if you could fix my XML so that my old profile will work.

Scrappy.

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: C Axis Homing
« Reply #3 on: February 08, 2009, 05:25:24 PM »
afraid the xml you sent is a blank one :(

Hood
Re: C Axis Homing
« Reply #4 on: February 08, 2009, 05:43:39 PM »
I have found more files with 'XML'.
Hmmm...so these must be the "Profiles".
I hope I have it right this time.
Re: C Axis Homing
« Reply #5 on: February 08, 2009, 06:35:25 PM »
All is good.
I opened the 6 axis set in Screen Designer and found that the C HOME LEDs were programed incorrectly.
They repeated the B axis LEDs.
I used the "OEM codes for buttons, DRO's and LED's" sticky to get the right numbers.

Thanks
Scrappy

Offline Hood

*
  •  25,849 25,849
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: C Axis Homing
« Reply #6 on: February 08, 2009, 06:40:11 PM »
Thats great as I have been looking at your xml and some weird things were happening that I couldnt figure out.
Hood