Hello Guest it is October 16, 2019, 03:53:59 AM

Author Topic: Help Using Mach 3...  (Read 8749 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Help Using Mach 3...
« Reply #10 on: February 27, 2007, 09:27:31 AM »
Hi there,

The newest revision is 1.84.002? or 1.90.075?? Cause I got the other file from 1.90.075 and don´t know how to install it! And how does it convert my XML?? Could I manually setup the ports and pins as I did on Mach 2 or will that cause any rpoblems??

Thanks.

Roberto
« Last Edit: February 27, 2007, 09:32:34 AM by dodiano »

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #11 on: February 27, 2007, 09:35:09 AM »
The latest is 2.00.049. You can find it at the top of this page, downloads tab. You can manually put in the settings if you wish.


Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #12 on: February 27, 2007, 11:49:33 AM »
How do I set it up automatically?? Cause doing the pin configuration is hard the menus are different!

Thanks.

Roberto

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #13 on: February 27, 2007, 12:10:18 PM »
Hi, Roberto

If you will post your Mach2Mill.XML, "Think you posted the Mach3 XML", some one will Help you out.

I think Mach3R2.0 will convert it for you, not sure if it gets every thing though.

Post It, Chip

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #14 on: February 27, 2007, 12:12:36 PM »
Roberto, I don't know about the Automatic part, I have never ran Mach 2. It sounds like it should have told, or asked you if it could update the Mach 2 Xml when you loaded the latest version.

I have sent you a Personal Message.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #15 on: February 27, 2007, 12:18:33 PM »
Oops yeah you are right really sorry... That should have been a first step I guess here it goes.

Thanks.

Roberto

Offline Chip

*
  • *
  •  2,056 2,056
  • Gainesville Florida USA
    • View Profile
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #16 on: February 27, 2007, 02:44:59 PM »
Hi, RobertoI

Set this up with your settings, Mach3 did some of it also, the Directions may be back words, So be very careful.

Motor speeds may be off and need re-tunning, Ports Pins Inputs need to be set also the pin # are set though.

Should get you started, Chip
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #17 on: February 27, 2007, 02:56:10 PM »
Hi Chip,

Thanks man will try it right now!!

Roberto
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #18 on: February 27, 2007, 03:19:13 PM »
Hi Chip,

Ok Machine apparenttly is running nicelly in Jog Mode and also when I loaded a G-CODE it worked beautifully but... The motors when I decrease the feed rate they are running way too fast so my motor velocity  is wrong I tried changing the values to the ones in Mach 2 but I have something like velocity of 1.578 on the X-AXIS and in here I+m looking at velocity  of 56.85 any suggestions?? Also I didn´t need to modify any  Pin ports inputs it seems to be working fine except for that!

Thanks.

Roberto

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,607 5,607
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Help Using Mach 3...
« Reply #19 on: February 27, 2007, 03:47:22 PM »
Hey Roberto,
    Go to the config tab in Mach and then motor tuning. Slow them down if they are too fast. I just didn't think there was any such thing as too fast.  ;D

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!