Hello Guest it is June 18, 2019, 09:40:15 AM

Author Topic: Shuttle operation  (Read 2358 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shuttle operation
« on: September 26, 2008, 09:33:49 AM »
I have bought a Shuttle Express and cannot get it to operate under Mach3. I have configured it using the add on config plug in and it is enabled. In the config set up the buttons have been set as X, Y, Z, A, and step and the setup selected as Express. I have then selected the MPG on the shuttle/jog window and selected CAL. This is where it starts to go wrong I think as the three steps for calibration do not recognise the shuttle movement and nothing is calculated. Windows XP has recognised the USB shuttle plugged in and reports it as available. Non of the buttons seem to select anything and the inner detente wheel and outer sprung wheel do nothing. The LED against the MPG continuously flashes. changing the Mode has no affect.

Offers of help on what to do would be appreciated please.

Alan
Re: Shuttle operation
« Reply #1 on: September 26, 2008, 10:41:39 AM »
An update having switched everything off and had a cup of tea!

The shuttle monitor window (part of the add on config software) is showing the buttons operating and the wheels operating.
But, no sign of Mach3 responding irrespective of mode selected in MPG. Shuttle lamp still flashing.

Alan
Re: Shuttle operation
« Reply #2 on: September 28, 2008, 05:57:32 AM »
After a nights sleep and a party ...... the shuttle works in normal jog mode, not MPG!! ..... Doh!!

Offline ger21

*
  • *
  •  6,261 6,261
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: Shuttle operation
« Reply #3 on: September 28, 2008, 06:59:30 AM »
uninstall the software that came with the shuttle.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html