Hello Guest it is August 10, 2020, 08:11:06 AM

Author Topic: why does mach not let me do this on MDI  (Read 6263 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline josh

*
  •  99 99
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #10 on: August 19, 2008, 07:29:25 PM »
ok I didnt fix my problem I just learn how to put my file in the post so if any one can look at it and see why it doest not
want to work.
i would grealy appreciate
thanks

Offline Hood

*
  •  25,846 25,846
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #11 on: August 19, 2008, 07:35:55 PM »
Can you also attach the xml for the profile you use, if its a standard Mach3Mill profile then it will be called Mach3Mill.xml  You will find it in the Mach3 folder on your drive, you will need to right click and copy then paste onto your desktop. You will then need to rename it as the forum will only accept a file that hasnt been posted before, rename it Josh.xml and it should work.
Hood

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,628 5,628
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #12 on: August 19, 2008, 08:46:09 PM »
Josh, M06 T1 is calling a tool change (M06) to tool 1 (T1). If the toolchange option isn't enabled in general cofig, it will ignore the M6 command. Do you have a tool changer on your machine? If not, lets do more on this later if needed.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline josh

*
  •  99 99
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #13 on: August 19, 2008, 09:26:37 PM »
here are the profiles of my mill and keygraber

Offline josh

*
  •  99 99
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #14 on: August 19, 2008, 09:30:26 PM »
and here is my keygraber I think this is it

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,628 5,628
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #15 on: August 19, 2008, 10:13:23 PM »
Josh, your problem is in your config, system hotkeys. MDI select is set to 49 which equals 1.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline josh

*
  •  99 99
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #16 on: August 20, 2008, 01:46:31 AM »
hey brett thank you it now works
that was the problem.
this is pretty cool not only am I learning how to use the mach controller.
you guys are teaching me some computer stuff that I would of not
known how to use.
thank you very much I really appreciated
josh

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,628 5,628
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: why does mach not let me do this on MDI
« Reply #17 on: August 20, 2008, 07:03:54 AM »
No problem Josh. Glad your getting sorted and learning. You haven't seen the tip of the iceberg yet. Mach just has so many tools in its box to get the job done. VB, Modbus, Plug-ins to name a few.

Be careful, this stuff is addictive.  :)

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!