Hello Guest it is June 26, 2019, 05:08:43 PM

Author Topic: Losing Position  (Read 13653 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Losing Position
« Reply #30 on: April 05, 2007, 01:17:45 PM »
Hi Mike,
My position problem is not just a few thou.  What happens is one (or more) of the axis will drop a large amount of positions, sometimes to the point of crashing the entire machine.  It is rare, but still a pain.  I have not had a program run over 6 hours yet, so can't comment on the precision after that period of time.  I do not think it has anything to do with MACH's interpretation functions.  It could be something in the computer system such as non-ECC memory or something weird like that.  Anyway I haven't had a problem since turning off "Automatic Updates" and never allowing the monitor to go to sleep or screensave. 
BTW - When setting the priority of Mach to Realtime, I have lost a USB wireless mouse function.  I was only manually moving the gantry, but had to reboot as not even the 3 finger salute would break into the system.  So beware.  I am going to try some higher priorities just below Realtime.
Regards
JWI

Offline Chaoticone

*
  • *
  •  5,514 5,514
  • Precision Chaos
    • View Profile
Re: Losing Position
« Reply #31 on: April 05, 2007, 01:44:34 PM »
Thanks for that info. JWI. Every little bit helps. I have sent you a personal message.

Brett
;D If you could see the things I have in my head, you would be laughing too. ;D

My guard dog is not what you need to worry about!

Offline mhdale

*
  •  130 130
  • Knowledge is the Treasure.
    • View Profile
    • Black Dragon Technologies
Re: Losing Position
« Reply #32 on: April 05, 2007, 06:21:24 PM »
JWI, Sounds all too familiar, I had been running fine for about a year with my system and then on one large job it lost .268 on the Y axis.... and .06 on the x but it happened over time because you could not tell by looking at the job untill it went back and did some re-machining with a diff bit..... then it became pretty obvious. I will look into the realtime setting in Windows... I have not optimized my system as the first time I tried, it ended up not booting up...and then it complained about everything when I finally did get it running... so I have been a bit shy about trying that again...
Mike