Author Topic: No stepper motor movement?  (Read 14477 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline madkad

  • Active Member
  • Posts: 10
    • View Profile
No stepper motor movement?
« on: July 09, 2008, 01:57:42 PM »
Hi I am Karl I couldn’t find the interdiction forum sorry

I have been told to come here from a member on here, I have set Mach 3 up and don’t have any stepper motor movement, I watched the video tutorial first and got as much info as I think I needed but nothing has helped, this is my system:

P4 cpu
512mb ram
win xp pro

36 volts to the driver board
HobbyCNC EZ Driver board
3 Mema 23 stepper motors (link to more info http://www.techkits.com/#slosyn )
Mach 3

Thinks I have been told to test and have done and all correct

On the driver board the 5VDC is ok, and all the VDC points for the amps were set to .14v for 1.0amps each.

All the steppers lockup on power up and slowly get warm so they all have power

The port cable is fully correct and I tested each pin to see if the wires are direct.

I have done a driver check with mach 3 and also when installing the software I powered down my system when told to, also I checked that port one in mach 3 is the same as my port.

I set the pins up on mach 3 for the hobbycnc board for each axes and the E-stop switch (note I don’t have one on yet I am not that far, just trying to get the electric side sorted for the motors)

I just don’t know what else it could be or what it could be, does any one have any ideas? Maybe I have set something wrong?

Thanks for any help

Offline Kristin D

  • Active Member
  • Posts: 203
  • Take that you LazyCam, next stop the glue factory!
    • View Profile
Re: No stepper motor movement?
« Reply #1 on: July 09, 2008, 02:34:24 PM »
Karl,

repost this in the general mach discussion area

Kristin

Offline madkad

  • Active Member
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: No stepper motor movement?
« Reply #2 on: July 09, 2008, 02:57:37 PM »
ok np I will wasnt sure where to post it, thanks

Offline gone4pepsi

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: No stepper motor movement?
« Reply #3 on: April 21, 2009, 09:12:34 AM »
Check your estop settings

Also, go to  motor tuning and see if the acceleration and velocitly slides are somewhere other than all the way to the left or if the velocity is all the way down

Place them somewhere in the middle to start off, then try t jog your motors

Also, make sure the jog is activated and that the percentage is a number other than 0

Offline johnv

  • Active Member
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: No stepper motor movement?
« Reply #4 on: May 24, 2016, 11:39:07 AM »
How to accomplish "make sure the jog is activated and that the percentage is a number other than 0"?

Online Tweakie.CNC

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 7,642
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: No stepper motor movement?
« Reply #5 on: May 24, 2016, 12:04:22 PM »
Excellent advice Johnv but I think Madkad resolved the problem he was having (ports not being set) back in 2008.  ;)

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.

Offline seaven

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: No stepper motor movement?
« Reply #6 on: December 06, 2016, 05:10:29 PM »
same problem DRO moves but motors do not ?????