Hello Guest it is November 15, 2019, 03:46:01 AM

Author Topic: M3Turn Output always ON  (Read 2742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M3Turn Output always ON
« on: July 05, 2008, 01:21:57 PM »
Hello Group,
 Can some one tell me why Output 6 is allways ON in the Diag. screen even though it is not configured in any way ? (that I'm aware of anyway)
Thanks,
RC
« Last Edit: July 05, 2008, 03:44:02 PM by Overloaded »

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: M3Turn Output allways ON
« Reply #1 on: July 05, 2008, 01:38:33 PM »
Not for me, must be something in your setup thats activating it. Can you attach your xml and I will see if it causes it to be active here.
Hood
Re: M3Turn Output allways ON
« Reply #2 on: July 05, 2008, 03:10:24 PM »
Here is the mysterious XML.
After I renamed it, I restarted Turn and of course it created another XML which no longer has the OUT 6 active.
I'm just curious as to what has it on in this one.
This is in sim on my desc PC btw.
Thanks Hood,
RC

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: M3Turn Output allways ON
« Reply #3 on: July 05, 2008, 03:37:00 PM »
Well I can confirm that it does have output flashing away with me as well. Like you I cant find out why, will keep looking LOL
Hood
Re: M3Turn Output allways ON
« Reply #4 on: July 05, 2008, 03:41:59 PM »
Thanks for checking.
The only way I found to get rid of it was to do another Turn profile.
No biggie, unexplainable stuff like that just bugs me.
Anxious to see if you can find the culprit though....please keep me posted.
Thanks again,
RC

Offline poppabear

*
  • *
  •  2,233 2,233
  • Briceville, TN, USA
    • View Profile
    • S S Systems, LLC
Re: M3Turn Output always ON
« Reply #5 on: July 05, 2008, 05:59:07 PM »
found a way to turn it off............

Enableyour X and Z axis under ports and pins, Enable your Enable 1 also.
Enable output6.

run some code.....
Watch the Output six, it turns off and stays off..........

You must have has a "Hung bit", sometimes if you have a screenset like that nice "Practicle lathe set"........hehehehe
and your playing around with things like VB, or Brians or somthing. Sometimes you can Turn on a signal, i.e. OUTPUT6, but for what ever reason, you never send the deactivate signal to it. and you may have then disabled OUTPUT6,  and you close mach. Mach saves the states of the LED in its config. When you come back up, the LED is blinking..(on). It has never been turned off and since you disabled the output with out first turning it off, it hangs...........

If all your axis are disabled like the xml here, then you force mach into sim mode........

Once you enbable all the above and run a little code, it resets the bit where it should.
At least that is my theory, It sound good any way, but could be full of Crap also, but what ever the case, that fixes the prob here on my comp.

scott
Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
http://www.ss-systems-llc.com/
Re: M3Turn Output always ON
« Reply #6 on: July 05, 2008, 07:03:19 PM »
Poppabear,
I think I remember when it may have happened now.....
http://www.machsupport.com/forum/index.php/topic,5806.0.html
I'll put this back in and include the deactivate signal.
Thanks,
RC