Author Topic: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"  (Read 25973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline poppabear

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,231
  • Briceville, TN, USA
    • View Profile
    • S S Systems, LLC
Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« on: June 07, 2008, 09:33:25 PM »
Jason asked me to post this for him. This is the latest, and probably last OEM Flash Mach screen, the .fla is called:  "Mach Nation 11-20.fla"

This .fla when compiled to a .swf is fully functional, there are only minor errors, usually typo's, or a wrong VB code number here or there.
The purpose of him releasing this .fla, is you those of you who want to see how the coding for the various stuff is done and open the fla and look at it.
remember, he did NOT get paid to do it, he released it out of kindness and willngness to help the community.
the above is for those who want to learn how to do Flash as it applies to screens in Mach.

He will be releasing the "Mach Components" IDE set, shortly. This will be a "Drag and Drop" style Screen designer for Flash, it will have components that you can edit what they do just like in Screen3, and 4, exepth they have far, far, far, more capabilities.
The IDE will be for those who dont want to learn how it works they just want to make a screen, and that is what it will do. It will be a Flash Screen designer for the non-flash programmer.

NOTE: To run Flash Screens in 2.63 or above, (Unitl Brian changes the Open GL or other things that will require adjustment to the Plug-in) you will need.
Mach3 v. 2.63 or higher
Download and install the "Flash Player 9" onto your computer.
You will need to download and install and turn on, the latest Flash Plug-in from ArtSoft.

With the New plug-in:
If your making a custom Flash Screen (not using Jasons IDE), then you will need to enable what range of User: LEDs, DROs, and Labels you intend to use, this code will need to go
somewhere in the initialize frames before the first Mach3 screen comes up.

Here are some example scripts, the first set is to Enable ALL, User: DROs, LEDs, and Labels, the second is an example of only specific ones turned on.

fscommand("EnableLabel", "ALL");
fscommand("EnableLED", "ALL");
fscommand("EnableDRO", "ALL");

OR

fscommand("EnableDRO", "3,4,5,10,11,55,800,801,816,818,1000,1007,1008,1009,1010,1011,1012,1013,1014,1052,1053,1054,1055,1056,1057,1058,1059,1100,1101,1200,1201,1202,1203,1204,1205,1206,1207,1208,1209,1230,1231,1300,1301,1302,1303");

fscommand("EnableLED", "47,129,130,179,800,804,813,1000,1001,1005,1006,1007,1008,1100,1101,1102,1103,1104,1105,1106,1107,1108,1109,1110,1111,1112,1113,1150,1153,1156,1157,1158,1159,1160,1161,1162,1163,1164,1165,1171,1172,1173,1174,1175,1176,1177,1180,1181,1182,1183,1184,1185,1186,1187,1188,1189,1802,1190,1191,1192,1193,1194,1195,1196,1197,1198,1199,1200");

fscommand("EnableLabel", "0,1,2,3");

I am gonna "Stump" a little here for Jason: He has put, 1000's of hours into the development of Flash for Mach over the past 2.5 years. He is going to be selling his IDE to developers and "Power Users". I would highly recommend you email him and tell him you want to be on the list to buy his IDE when it comes out!!  I think it is gonna be around a 100 or so (subject to change, this is a loose ball park). 

OEMs:  You guys need to get off your duff and send this guy some cash to make your screens!!!!  He noted if things continue the way they are (lots of work, but no money), that he will likey just DROP the whole Flash/mach thing..........

Scott



« Last Edit: June 07, 2008, 09:49:43 PM by poppabear »
Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
http://www.ss-systems-llc.com/

Offline da21

  • Active Member
  • Posts: 87
    • View Profile
    • M-Machine
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #1 on: June 08, 2008, 03:59:46 AM »
well i for one will be supporting Jason 100% , we have all learned at least one item from him

Dave

Offline Bodini

  • Active Member
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #2 on: June 08, 2008, 10:46:43 AM »
Makes one wonder why Artsoft doesnt license the Flash plug-in and split it with Jason.

Offline Tarak

  • Active Member
  • Posts: 227
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #3 on: June 08, 2008, 07:43:50 PM »
Hi Scott, I will also support Jason, I've just started to learn flash, but it certainly looks like the future for Mach.
Darc

Offline poppabear

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,231
  • Briceville, TN, USA
    • View Profile
    • S S Systems, LLC
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #4 on: June 08, 2008, 09:25:59 PM »
Here is the Mach Nation 11-20, the SWF file, compiled from the source enclosed below.

It DOES has some little bugs here and there, PLEASE, those of you who dont mind testing Screens, please load this on your Machine, and test all the pages
and all the functions, make sure all the DROS and LEDs work, etc.

PLEASE, submit a "Bug report"

Please tell what page, and what object or function is buggy/not working
Strange stuff, if you see stuff that only occures with certian circumstances, please submit the order of the circumstances, so I can recreate what your seeing here.

I will fix the bugs as they come in, I.E.  fix the list of bugs, then re-submit the FLA and SWF for Re-Debugging.

I suspect in short order we should have most of the Gotcha's gone.

BTW:  If you have the Flash CS3, then by all means, please chip in and help fix bugs as well!!!  If you see a bug, you can fix in the FLA
Please post, where, what and how you fixed it, so I can Keep a current updated FLA. 

Thanks,

BTW:  I plan on "Re-Making" Steve's standard OEM Lathe screen in flash as well.  If one of you are feeling froggy, and want to take a crack at it, feel free.

NOTE:  I told Brain that we will need some kind of "Code" or Function call that we can put in the "Init" stages of the Mach Flash screens, so that the code could tell Mach
that the type of machine is a Lathe.  Currently   .set tells mach it is a mill, and .lset tells it, it is a lathe.  Flash is only .swf so we will need to make some other kind of call type, so users will Get the Lathe config screens to set up thier machines...........

Scott
Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
http://www.ss-systems-llc.com/

Offline poppabear

  • Global Moderator
  • *
  • Posts: 2,231
  • Briceville, TN, USA
    • View Profile
    • S S Systems, LLC
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #5 on: June 09, 2008, 07:36:57 AM »
Well that was fast it looks like my involvement in this project is at an end for a while. I just picked up some new machine builds that is gonna hog down alot of my time. So it appears someone else will need to run the ball.

Sorry about that, just can't afford to turn down work. 

NOTE:  Jason told me that the Mach Nation screens where just to show people what could be done, he never fully developed them for OEM distribution.

Scott
Commercial Mach3 & Mach 4, Design/Build/Retrofit CNC and Industrial machines.
http://www.ss-systems-llc.com/

Offline John S

  • Active Member
  • Posts: 111
  • Nottingham England
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #6 on: June 09, 2008, 10:58:44 AM »
This is what I mean about flash screens being selective to different computers.

Just loaded the Mach Nation screens, downloaded lastest flash from Adobe, and the plug in from the Artsoft download page and this is what shows.


That's on my desktop machine, same on the machine on the router and small son has loaded it on his games machine and gets exactly the same.

I have never managed to get one flash screen to load correctly, even on machines that are running Mach day in, day out

If it is going to be that picky then sorry but it's not for me, support and bug finding costs time.

John S.

Offline Bodini

  • Active Member
  • Posts: 216
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #7 on: June 09, 2008, 11:16:20 AM »
I dont know what the problem is, but I can say that having more than 1 flash plug-in in the plug-ins folder will cause weird things to happen.  DAMHIKT  ::) ;)

Offline CNCwt

  • Active Member
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #8 on: June 10, 2008, 01:49:01 AM »
I downloaded the Mach Nation swf, put it inside Flash folder of Mach3. Downloaded and installed Adobe Flash Player. Run Mach3 and load the Mach Nation flash screen and it works beautifully. Attached is a screen shot of the Mach3 Mill in Mach Nation flash screen.

Initial test seems to show that I cannot change the Spindle Speed, and cannot CLEAR the error message.

Weedy


Offline klmark

  • Active Member
  • Posts: 107
    • View Profile
Re: Mach3 Flash OEM .fla: "Mach Nation 11-20.fla"
« Reply #9 on: June 18, 2008, 03:28:44 PM »
Hi Guys
 Great work but how dose a guy edit the screen if he wants to . It is a really nice screen set
                                                Thank you   klmark