Hello Guest it is January 18, 2020, 06:50:39 PM

Author Topic: Help!!!!!  (Read 7149 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Help!!!!!
« on: March 29, 2008, 12:55:45 AM »
This is some weird stuff guys, After this was cut I checked my X/Y position and found that my X was out over an inch.
This sould been a round hole. I was cutting this on my Tormach.
Take a look at the code and see if any thing is wrong.
Chris
« Last Edit: March 30, 2008, 06:24:48 AM by Graham Waterworth »

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,933 1,933
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #1 on: March 30, 2008, 06:23:10 AM »
What did you use to create the code and the drawing?

The code is very long for such a simple job.

Graham.
Without engineers the world stops

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #2 on: March 30, 2008, 10:40:42 AM »
Visual mill 5.0

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #3 on: March 30, 2008, 11:50:44 AM »
I cut a part about 6 mouths ago where it cut an arc and the arc was made up of lots of little flats.

I called the guys at VM and they told my where to make changes so VM would cut the arcs smooth with out the segments.

With this selection made VM outputs the I&J’s for hole pocketing.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  1,933 1,933
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #4 on: March 31, 2008, 07:02:13 PM »
Normally you would output without any options ticked, then you should get a single line of code for each move down in Z.

E.g. 

G03 I-.25 Z-.05
G03 I-.25 Z-.10
Etc.

Graham.
Without engineers the world stops

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #5 on: March 31, 2008, 08:35:39 PM »
The hole is 1.0 why is the I-.25?

Chris
Re: Help!!!!!
« Reply #6 on: April 01, 2008, 05:10:32 AM »
is it skipping steps in one axis in the G00's? If you turn off "use rapids" in the feedrate dialog in VM it'll do G01's at the selected feedrate instead. Have you checked your motor tuning to make sure it can still run at top speed in that axis?

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #7 on: April 01, 2008, 09:03:46 AM »
Yes it is skipping steps.
After it cut what you see in the board I checked the X Y zero
and the X was way out, over an inch.

Chris

Offline TT350

*
  •  113 113
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #8 on: April 01, 2008, 09:17:20 AM »
I don't think there's any G00's in the Hole pockting code.

Offline Hood

*
  •  25,856 25,856
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Help!!!!!
« Reply #9 on: April 01, 2008, 11:30:28 AM »
Is the X DRO out as well or is it just the axis?