Hello Guest it is June 20, 2019, 04:18:31 AM

Author Topic: All screwed up?  (Read 2812 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

All screwed up?
« on: December 02, 2007, 06:11:19 PM »
Mach3 is all screwed up.  I'm running a Sherline 5400 CNC mill, and a XP Pro computer. When I move 2" according to the marks on the X axis, the DRO in Mach 3 reads 31.8700. Mach3 is set to Inch. I tried to cut a circle but it ended up being about 1/4" dia. instead of 2". Any idea's as to what setting may be screwed up?
« Last Edit: December 02, 2007, 06:29:05 PM by mac102004 »

Offline Hood

*
  •  25,844 25,844
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: All srewed up?
« Reply #1 on: December 02, 2007, 06:15:02 PM »
You need to set up your steps per unit  for each axis.
Hood
Re: All srewed up?
« Reply #2 on: December 02, 2007, 06:19:10 PM »
What should they be?

Forgive me, I'm a newbie!

Offline Hood

*
  •  25,844 25,844
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: All screwed up?
« Reply #3 on: December 02, 2007, 06:40:16 PM »
I dont know :D

It is dependant on your machines ballscrew pitch, motor type, drive type etc etc. Ther is however an easy way to do it, go to the settings page and click on the "set step per unit" button then follow the instructions for each axis. You will need some means of measuring the distance accurately, a dial gauge or vernier or similar should suffice.
Hood
Re: All screwed up?
« Reply #4 on: December 02, 2007, 07:00:43 PM »
Thank you. It appears to be working right now.