Hello Guest it is May 14, 2021, 10:01:54 PM

Author Topic: probing and z height zero issue.  (Read 313 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

probing and z height zero issue.
« on: June 22, 2020, 01:17:57 PM »
I have the Probeit probe and a generic z height setting tool.
Ill attached a picture of the z height tool and probe it that I am trying to use

I can not get both them to work without having to change the active low settings before using them.
If i go to ports and pins under probe with active low selected  (green check) it will work. But the z height will not when I switch the plugs from one to the other.
If i use the z height i have to have active low disable (red x )and it will work but the probe won't.

Is there something i am missing or this combination will not work.

I am milling metals  on the mill so not able to use a probe plate.

any help or a device that will work please let me know.

thanks
john
« Last Edit: June 22, 2020, 01:20:34 PM by jaustin »

Offline MN300

*
  •  243 243
    • View Profile
Re: probing and z height zero issue.
« Reply #1 on: June 22, 2020, 09:51:06 PM »
The Probe-it manual shows how to use it with an active low input.
See Section 2.1.2   http://www.craftycnc.com/download/154/
A resistor value in the range of 1000 ohms should work. The maximum value depends on the pull up resistor in your BOB input.
Re: probing and z height zero issue.
« Reply #2 on: June 23, 2020, 12:29:01 AM »
Thank you for the information was not sure what that all ment in the manual now I kinda of understand what I need to do.
Thanks for pointing me in the right direction.