Hello Guest it is July 05, 2020, 05:13:32 PM

Author Topic: Chinese BOB preventing input signals from MPG  (Read 103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Chinese BOB preventing input signals from MPG
« on: May 09, 2020, 11:02:50 AM »
Hi guys, I have been trying to setup Mach3 to accept an encoder so I can thread on the lathe using the ESS.

If I wire the encoder A/B to the Chinese 5-axis bob then MAch3 does not get any signal. If I wire the encoder A/B direct to the parallel port, bypassing the BOB, it works a treat. The BOB is over here -https://warp9td.com/images/BOB_Vendors/StepperOnline/ST-V2.pdf

Has anyone else noticed this and is there anything I can do to prevent it from happening? I have tried a 4k7 resistor from 5v to the inputs but it doesn't help.

Any ideas?

Jason.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,102 2,102
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #1 on: May 09, 2020, 03:08:54 PM »
The ESS has inputs for spindle encoders on port 3 so it can thread
Without engineers the world stops
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #2 on: May 09, 2020, 03:14:37 PM »
Yep, but my signals don't get through the bob.

Offline Graham Waterworth

*
  • *
  •  2,102 2,102
  • Yorkshire Dales, England
    • View Profile
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #3 on: May 09, 2020, 05:05:19 PM »
So use something like :-
« Last Edit: May 09, 2020, 05:13:50 PM by Graham Waterworth »
Without engineers the world stops
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #4 on: May 10, 2020, 07:19:37 AM »
Has anybody had any luck with this, it would be nice to find a solution using the 5-axis bob and not having to buy another one.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  8,345 8,345
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #5 on: May 10, 2020, 07:29:28 AM »
Are you also connecting the 12-24Volt dc to your 5 axis BoB ?

Tweakie.
KEEP SAFE !
Re: Chinese BOB preventing input signals from MPG
« Reply #6 on: May 10, 2020, 08:40:16 AM »
Yes, I have the 12v connected, the external relays and 0-10v speed control all working great.