Hello Guest it is December 04, 2021, 03:37:09 PM

Author Topic: Machine rapid drops after starting gcode  (Read 942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Machine rapid drops after starting gcode
« on: March 24, 2020, 12:48:09 PM »
I am having a weird problem that doesnt happen all the time. I will zero the machine on the workpiece and start the program and it will just slam into the workpiece real hard. It already bent a vbit, I can do the same thing with the same file and it work as it's supposed to. Any guidance is appreciated.
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #1 on: March 24, 2020, 03:18:49 PM »
Please share a screenshot of your HiCON Status window while the controller is connected. I need to know the firmware version, controller name and Mach4 version before advising on the issue.
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #2 on: March 24, 2020, 03:33:58 PM »
Will do when I get the chance
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #3 on: March 25, 2020, 11:47:06 AM »
Here you hopefully it's what you were looking for.
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #4 on: March 25, 2020, 11:53:23 AM »
Deleted
« Last Edit: March 25, 2020, 11:58:05 AM by stock3000gt »
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #5 on: March 25, 2020, 11:56:31 AM »
Trying
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #6 on: March 25, 2020, 11:57:44 AM »
Try 3
Re: Machine rapid drops after starting gcode
« Reply #7 on: April 01, 2020, 03:05:39 PM »
If it happens sometimes then it could be due to electrical noise. Connect one of the J16 GND pins to Earth. We will also be uploading 4.17 firmware version on our website you can update it once it is available.

http://www.vitalsystem.com/portal/motion/hicon/hicon_integra/hicon_integra.php#downloads

"Integra Mach4 Plugin and Firmware"