Hello Guest it is February 28, 2021, 05:24:55 PM

Author Topic: Help with spindle control setup  (Read 265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Help with spindle control setup
« on: January 05, 2020, 10:29:46 PM »
Hi, I have a 3 axis router, with a Chinese bob, and haunyang VFD. I have the VFD connected to BOB via 0-10v.

Output port 1, Pin 17

I issue is I can turn the spindle on with the spindle control button, however the control is showing 100% and the VFD is only running at 120hz(i have set this as the min), Max is 400hz.

When i try to increase the speed it goes up a bit but nothing more after that if i click the button again. there is also no spindle speed in any of the DRO's in spindle control??

I have tried the calibrate spindle option, and the calibration runs through various speeds,however I didn"t expect the calibration to work as there is not source of feedback from the spindle

any advise would be greatly appeciated.

Offline ZASto

*
  •  351 351
    • View Profile
Re: Help with spindle control setup
« Reply #1 on: January 06, 2020, 05:41:01 AM »
Which Chinese BOB?
If it is kind of 5 axis BOB with one relay, your PWM is on pin 1 of Parallel Port. Pin 17 is relay control for Spindle On/Off
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Re: Help with spindle control setup
« Reply #2 on: January 06, 2020, 10:39:09 PM »
Thanks I seem to have figured it out, seems I am now able to type the spindle speed into the spindle control. I'm not sure why I wasn't able to before, it may have been as simple as num lock