Hello Guest it is March 03, 2024, 10:37:10 AM

Author Topic: Mach 3 lost spindle control ??  (Read 1097 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline otpco

*
  •  48 48
    • View Profile
Mach 3 lost spindle control ??
« on: October 20, 2019, 11:23:55 PM »
Hi all been away for a while . I have somehow lost the spindle control I have a homman  control running a VFD . I cann not get the spindle to run . Any ideas the vfd is working and the Homman board replaced . . Has any body had this problem . I have not changed any  of the configuration . machine has been running from  2006 . now its decided it needs to stop .. Bugger !
Re: Mach 3 lost spindle control ??
« Reply #1 on: October 21, 2019, 12:32:08 AM »
Hi,
Which Digispeed board are you using? Also do it’s Leds indicate is is doing what it’s supposed to do?

Cheers

Peter
----------------------------------------------------
Homann Designs
http://www.homanndesigns.com
email: peter at homanndesigns.com

Offline otpco

*
  •  48 48
    • View Profile
Re: Mach 3 lost spindle control ??
« Reply #2 on: October 21, 2019, 05:26:17 PM »
well yes and no . think its an 06 ? I got a replacement from you a while ago . Work has been busy so no time to look into it . Think something has gone wrong with the Computer side . I also had a 5 volt supply go west at the same time .It goes to one of your breakout boards . I really need to do an upgrade of the machine control . things are getting old Rutex boards , windows 98 . the list goes on . I have been looking for some replacement for Rutex . Vlad does not appear to be doing anything now . Trying to drive some big DC servoes . ah keeps us young .