Hello Guest it is December 09, 2019, 04:51:17 AM

Author Topic: problems surfacing the spoilboard.  (Read 323 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

problems surfacing the spoilboard.
« on: October 07, 2018, 04:18:44 PM »
Hello,
I just finished reconfiguring my setup.  I have a 3/4" MDF sub layer with another on top with t track spaced every six inches along the Y axis.  When I went to surface the spoilboard, I set Zeros and proceeded to surface.  The spindle went in the direction of zero then started the cut approximately 4.5" from true zero on the X axis.  I have reset the machine coordinates thinking they were off and not allowing the cut in that area. The gcode was originated in sheetcam and imported to Mach3 for the cut.  This happens with soft limits on and off.
Any ideas as to why?  If more information is needed, please let me know and I will do my best to provide it.
Thanks for the help!
ra

Offline ger21

*
  • *
  •  6,290 6,290
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: problems surfacing the spoilboard.
« Reply #1 on: October 07, 2018, 05:26:00 PM »
Need to see the g-code.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: problems surfacing the spoilboard.
« Reply #2 on: October 07, 2018, 11:26:48 PM »
Yes,
Well after much frustration I decide to start at square one with redrawing the table and creating a completely new gcode.  Not sure what or why but all went okay...
I have one drawing that I use when I need to surface something.  I pull the drawing up and resize it and create a new code for it.  Send it to the machine and cut away.  Been doing this for some time now only this time it decided to not work.  Glad I got it solved as this was near a two day venture getting this straightened out.
Thanks ger21....
ra