Hello Guest it is August 18, 2019, 11:55:45 AM

Author Topic: Mach3 wont fire torch on plasma table  (Read 2340 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #10 on: March 23, 2018, 11:10:47 AM »
as far as the XML file, how do you want me posting that?

Offline TPS

*
  •  1,375 1,375
    • View Profile
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #11 on: March 23, 2018, 11:14:03 AM »
as far as the XML file, how do you want me posting that?

you can do it like the screenshot.
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.

Offline TPS

*
  •  1,375 1,375
    • View Profile
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #12 on: March 23, 2018, 11:15:06 AM »
can i have a screenshot of ports Setup and axis selection as well ?
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #13 on: March 23, 2018, 11:37:52 AM »
here is the other screen shot.  the XML file appears to be 33 pages.  does that sound right??

Offline TPS

*
  •  1,375 1,375
    • View Profile
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #14 on: March 23, 2018, 12:37:38 PM »
ok thank you.
Setup is clear now.

Torch on is on port2 pin1.

i assume when you click Torch ON button (1) on your Screen
-torch ON LED (2) is comming up
-torch ON LED (3) on your TC301 is not comming up ?


anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #15 on: March 23, 2018, 12:47:38 PM »
when i click the torch on button(1), the torch fires and the LED above the button (2) is turning on, as well the LED on the THC (3) turns on.  the issues comes when I try to run the GCODE.  neither (2) or (3) turns on for the M03 command.  If i turn the torch on with the button (1) while running GCODE it will fire and run like normal until it hits the M05 code, when it wont turn off.  i have to click the button (1) again to kill the arc.  everything else runs like normal

Offline TPS

*
  •  1,375 1,375
    • View Profile
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #16 on: March 23, 2018, 12:55:03 PM »
ok then we know all the Hardware is working, witch is good.

can you please post a copy off your M3.M1s and M5.M1s maco,
witch is located in C:\mach3\your Profile Name\macros ?

thank you

i know it's allways hard to troubleshoot from far away
« Last Edit: March 23, 2018, 12:56:49 PM by TPS »
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #17 on: March 23, 2018, 01:30:24 PM »
There were not files names "M3.M1s" or "M5.M1s".  the closest file to your description was in located in C:\mach3\macros.  file name "m3" has "DoSpinCW()", and file name "m5" has "DoSpinStop()".

I know it's hard to trouble shoot from a distance.  i appreciate the time you've put into it so far.  it's way way more support and effort than the manufacture has given.  they wont even return phone calls

Offline TPS

*
  •  1,375 1,375
    • View Profile
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #18 on: March 23, 2018, 01:47:12 PM »
sorry i was wrong.

there should be a Folder

 C:\mach3\macros\your Profile Name ?

"your Profile Name" should be displayed on main scree right bottom side (Profile).
anything is possible, just try it.
if you find some mistakes, in my bad bavarian english,they are yours.
Re: Mach3 wont fire torch on plasma table
« Reply #19 on: March 23, 2018, 01:49:43 PM »
the file names were the exact same as i listed above, but the files were empty.  im guessing that is a problem