Hello Guest it is September 24, 2020, 10:39:56 AM

Author Topic: Mach3 Settings Keep Changing  (Read 1408 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #10 on: March 17, 2018, 02:06:18 PM »
I agree it wouldn’t work.  But the screen says only to change for setTing motor units.  When calibrating the axis I tell it to move 5 and it moves 5 inches not mm.

Offline Davek0974

*
  •  2,597 2,597
    • View Profile
    • DD Metal Products Ltd
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #11 on: March 17, 2018, 02:06:40 PM »
OP said MDI - I didn't think we'd hit g-code yet :)
Bridgeport Mill, Mach3 V062, CSMIO-IP/A controller, AC Servo Drives.
Plasma table, Mach3 V062, Step motors, C&CNC THC.
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #12 on: March 17, 2018, 02:14:12 PM »
Both MDI and axis calibration move by the same amount.
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #13 on: March 17, 2018, 02:31:15 PM »
Hi,

Quote
When calibrating the axis I tell it to move 5 and it moves 5 inches not mm.

If your native units are mm then when you MDI a move of 5 it should move 5 mm NOT 5 inches. Your calibration is wrong by a factor of 25,

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #14 on: March 17, 2018, 02:49:59 PM »
When I go into the axis calibration it moves 5 inches when I enter 5.  It also move 5 inches on the MDI screen.  Then when I load a GCode it runs way off like its set to mm.  Do I have a setting wrong somewhere?

Offline Davek0974

*
  •  2,597 2,597
    • View Profile
    • DD Metal Products Ltd
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #15 on: March 17, 2018, 03:08:24 PM »
But your units are set to MM not inches, so in MDI 5 MUST go 5mm not 5"

Can you check native units setup please?

When you did axis tuning could it have been set for inches and you thought MM - you could have tuned it wrong by the 25 factor :)

If not please post some g-code, also your mechanical/driver setup too.
Bridgeport Mill, Mach3 V062, CSMIO-IP/A controller, AC Servo Drives.
Plasma table, Mach3 V062, Step motors, C&CNC THC.
Re: Mach3 Settings Keep Changing
« Reply #16 on: March 20, 2018, 10:17:06 AM »
Quick update.  Finally got ahold of a sales rep of the table.  After a few tests it was determined there must have been a bug in the program somewhere.  We cleared and re-loaded the profile in Mach3 and now everything works as it should.  The issues baffled the sales rep also.  I do appreciate the help from those who responded.  Thanks!