Hello Guest it is September 19, 2020, 06:54:59 PM

Author Topic: UC100 Question  (Read 950 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

UC100 Question
« on: October 17, 2017, 12:43:41 PM »
Hello All, I'm using a UC100 on a older laptop everything is working fine until I try and hook up an external monitor. The uc100 stops communicating as soon as its plugged to the port. I don't know if there is a conflict because the uc100 is emulating com 1 and if it can be changed in Mach 3? Any help would be appreciated.
Re: UC100 Question
« Reply #1 on: October 17, 2017, 01:54:21 PM »
Hi,
I'm sorry I can't help, I don't know the UC100 well enuf but CNCdrive support their products well. Either Tech support or forum.

Craig

https://www.cncdrive.com/
My wife left with my best friend...
     and I miss him!

Offline ger21

*
  • *
  •  6,286 6,286
    • View Profile
    • The CNC Woodworker
Re: UC100 Question
« Reply #2 on: October 17, 2017, 02:54:13 PM »
The UC100 is not "emulating" any ports. There's either some type of conflict, or the monitor is creating noise that is affecting the connection.
I'd try some ferrite beads on the USB cable, and/or a better cable.
Or, a different USB port.
Gerry

2010 Screenset
http://www.thecncwoodworker.com/2010.html

JointCAM Dovetail and Box Joint software
http://www.g-forcecnc.com/jointcam.html
Re: UC100 Question
« Reply #3 on: October 17, 2017, 04:26:45 PM »
Thanks for the feedback. I contacted CNC Drive and am waiting to hear back from them. I'd hoped it was a common problem that had a easy solution.