Hello Guest it is July 20, 2019, 01:48:30 AM

Author Topic: Reference not stopping  (Read 1517 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Reference not stopping
« on: September 23, 2017, 01:28:15 AM »
Hi,
My problem is that the reference all home works till the z- axes go to the home switch, as felling the sensor, the movement change to the other direction and then the axes don't stop. If I make this to the other axes the same result.

This was happened as I change the controller leaveboy 77 and the y-sensor .
Thank you for your help.
Was passieren kann, passiert.
Re: Reference not stopping
« Reply #1 on: September 23, 2017, 01:38:14 AM »
Hi,
can you post screen shots of the first four page of Config/Ports and Pins?

Also a screenshot of Config/Homing-Limits would help too.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Reference not stopping
« Reply #2 on: September 23, 2017, 08:41:20 AM »
Thank you for your help.
As the attachment there are the Sreen Picture. There is another Question The command G28.1 must have parameters. What mean  G28.1 x100
Was passieren kann, passiert.
Re: Reference not stopping
« Reply #3 on: September 23, 2017, 01:54:37 PM »
Hi,
your home inputs are wrong.

Looking at the last pic you posted you have all home input assigned to port 1 which is fine
but input pins 0 ,1, 2. There is no pin 0. Pins 1 and 2 are output pins.
On the page you may have noted that the input pins available  are 10-13 and 15. Usually one input pin is assigned for an Estop, commonly one pin
for a series combination of limit switches. That leaves three inputs left. X home, Y home and Z home is a fair choice but you'll not have any inputs
left for a probe say.

In the first instance its probably a good idea to have one input for each limit switch. Suggest hook your X home switch to pin 11, Y home to pin 12
and Z home to pin 13. Once you have them hooked up manually flick each switch in turn while watching Machs diagnostic page, you should see
the LEDs corresponding to each switch operate.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Reference not stopping
« Reply #4 on: September 24, 2017, 05:07:28 AM »
Hi Craig.
in the attachment there are the leaveboy77 board which is installed. The  referenz are at 0 for z 1 for x and 2 for y axe connected .  The ligths for showing the reference sensor situation are working perfect. If the axe reaches the sensor it will change the situation at the light,  the axe goes revers but the do not stop. The shown millimeters works right but the 0 Point will be ignored.  Can I look somewhere for a program .  My Mach3 Version is the newest. With the old  controller which is broken, becaus the sensor gets 80 V from the motors wire,  the reference of the other two axes z and y  workes  perfect.
I have no idear and maybe to low brain to understand who mach 3 will work at the reference.
At an other router with mach3  and a MKX Controller I could see the Card at the plugin Menue and there is a controlling what sort of reference the machine should do.
So the leaveboy77 card is not shown in the mach3 plugin menue.

It makes me more and more nervous.
I am happy to get help from you and I am shure you can help me.
Christoph
Was passieren kann, passiert.
Re: Reference not stopping
« Reply #5 on: September 24, 2017, 07:36:36 AM »
Hi,
well that makes sense...that board is not a parallel port board its a USB motion controller.

The screen shots you posted in your first post are Machs parallel port settings and you will pretty much have to ignore them until you
work out which still have relevance with your controller active.

When you first fire up Mach you are asked which of the available motion control plugins you want to use, you may have a choice, either a
parallel port, which you don't want or the XHC one which you do. If the screen doesn't show go to Function Cfg/Reset Device Sel.. <ok>
and fire up Mach again. Do you see the screen. Select the XHC plugin and set it up according to the manufacturers specs.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Reference not stopping
« Reply #6 on: September 24, 2017, 12:10:26 PM »
Hi,
i have tested several opportinity. The USB - card leafboy77 works fine an the message that the usb motion is working shows. It seems that all is good. But the reference comes not to end.
I tryed now with the pin10 -13 the old card. also there it is the same result. Reference comes not to the end.
 Maybe that I buy another MKX HC card to test.
Thank you for your help. The reference to the pin 10 - 12 was good so I could working with the controller as spare part.
Christoph
Was passieren kann, passiert.
Re: Reference not stopping
« Reply #7 on: September 24, 2017, 03:59:49 PM »
Hi,
if you're going to buy a new card buy from a US or Euorpean manufacturer, they make stuff that works
and will help if you get stuck. Chinese manufacturers might as well be on another planet when it comes to help.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Reference not stopping
« Reply #8 on: September 25, 2017, 12:05:36 AM »
Hi Christoph,
may be a way around this is to disable ALL inputs and outputs on the NCpod config page and then
work with just one input until you've got it sorted. Then choose one output and work on that.

The outputs for the motors are fixed and labeled, you are using those I presume?
My wife left with my best friend...
     and I miss him!
Re: Reference not stopping
« Reply #9 on: September 29, 2017, 02:13:05 AM »
Hi Christoph,
how did you get on? We're all wanting to know. There are lots of these controllers out there and even more people struggling to get them
to work. If you have any success I'm sure there's lots of interest.

Craig
My wife left with my best friend...
     and I miss him!