Hello Guest it is November 15, 2019, 04:44:16 AM

Author Topic: motor config problem with mach4 + Hicon  (Read 2005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

motor config problem with mach4 + Hicon
« on: February 26, 2017, 06:18:29 PM »
Mach4 build 4.2.0.3233
HiCON Integra 7766
HiCON Plug-in 2.01.47
Windows 10 pro/ dell optiplex 7010

Hello, first post for help with my mill build.
After install and setup of both program and plug-in, setting mapping and motors to:
X-0 = motor-0
Y-1 = motor-1
Z-2 = motor-2
B-4 = motor-4
Checked Boxes in motor config, set motor indexs and settings in HiCON.
Nothing I have tried will allow me to set steps and config in Mach4 motor config, the first 5 boxes are grayed out on every motor.
Any suggestions for what I'm missing?
Set-up a new profile with mach 6 axis and reconfigured everything, no change.

Thank,
Steve
Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #1 on: February 27, 2017, 11:19:36 AM »
Hello Steve,

I would recommend starting with this profile.

http://www.vitalsystem.com/portal/motion/hicon/hicon_integra/Mill3Axis-Integra.zip


-Marc Lim
Vital System Inc.



Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #2 on: March 08, 2017, 09:01:15 AM »
Hi Marc,
That profile matched the original mill3 I setup, still grayed out, but I was able to solve the problem by turning off everything I could
in Windows 10, rebooting and after that the motors were able to be selected.

Next question, are the step and direction outputs TTL 5v input compatible?

Steve
Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #3 on: March 08, 2017, 11:47:27 AM »
Hello Steve,

Yes, the step-direction outputs on the Integra are 5V/TTL.

-Dominique Dale
Vital Systems, Inc.
Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #4 on: March 08, 2017, 12:53:30 PM »
thank you Dominique,

Steve
Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #5 on: March 08, 2017, 01:52:33 PM »
Dominique,
Before I make the step/dir cable connections, Just let me confirm that in single ended sourcing outputs
and inputs to my driver, I would jumper the step- to dir-(on controller), send dir- to com(0v) on the driver, send dir+
to dir+ and step+ to step+, does that sound good?

Steve
 
Re: motor config problem with mach4 + Hicon
« Reply #6 on: March 08, 2017, 02:19:13 PM »
Hi Steve,

Referring to your question, you only need to connect the +SP/+DR or -SP/-DR for single ended connection. Do not connect the step or dir outputs to power pins(0v,5v).

-Dom Dale
Vital Systems, Inc.