Author Topic: System does not move after M3  (Read 1759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline festlv

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
System does not move after M3
« on: December 28, 2016, 12:51:49 PM »
I have an issue with Hicon Integra controlling plasma cutter. Everything has been upgraded to latest versions- Integra FW. FPGA bitstream, Mach4, Hicon plugin for Mach4.

After torch ON/M3 command torch probes the material, ignites arc, gets arc ok signal. So far, as expected. However, after this XY motors do not move until I disarm system manually.

I'm seeing the following errors in logs (not sure if those are related, but it looks so:

Quote
2016-12-28 18:09:48.253 - Signal id 1142, (Spindle Fwd), changed from LOW to HIGH.
2016-12-28 18:09:48.253 - Signal id 1141, (Spindle On), changed from LOW to HIGH.
2016-12-28 18:09:48.254 - Waiting 0.166667 seconds for spindle at speed... Spindle.cpp:303
2016-12-28 18:09:48.420 - Done. Spindle.cpp:308
2016-12-28 18:09:49.533 - Signal id 161, (Digitize), changed from LOW to HIGH.
2016-12-28 18:09:49.613 - Signal id 161, (Digitize), changed from HIGH to LOW.
2016-12-28 18:09:52.293 - Signal id 165, (THC On), changed from LOW to HIGH.
2016-12-28 18:09:52.793 - Signal id 167, (THC Down), changed from LOW to HIGH.
2016-12-28 18:09:53.353 - Controller::RunCanonBuffer called AddStopReportRequest() RunCanon.cpp:76
2016-12-28 18:09:53.353 - Requesting a stopped report for axis 0 motors.
2016-12-28 18:09:53.353 - Requesting a stopped report for motor 0.
2016-12-28 18:09:53.353 - Requesting a stopped report for axis 1 motors.
2016-12-28 18:09:53.353 - Requesting a stopped report for motor 1.
2016-12-28 18:09:53.354 - Waiting on SetStill...
2016-12-28 18:09:53.423 - SET STILL DELAYED Mtr 0: Bfr Seq Mismatch: Ctrl 12803 Mach 15981
 HiCON:758
2016-12-28 18:09:54.423 - SET STILL DELAYED Mtr 0: Bfr Seq Mismatch: Ctrl 12803 Mach 15981
 HiCON:758
2016-12-28 18:09:55.003 - Signal id 167, (THC Down), changed from HIGH to LOW.
2016-12-28 18:09:55.003 - Signal id 165, (THC On), changed from HIGH to LOW.
2016-12-28 18:09:55.423 - SET STILL DELAYED Mtr 0: Bfr Seq Mismatch: Ctrl 12803 Mach 15981
 HiCON:758
2016-12-28 18:09:56.423 - SET STILL DELAYED Mtr 0: Bfr Seq Mismatch: Ctrl 12803 Mach 15981
 HiCON:758
2016-12-28 18:09:56.981 - API: mcCntlEnable(false) called.
2016-12-28 18:09:56.981 - Waiting on SetStill is Done!
2016-12-28 18:09:56.982 - ERROR: ESTOP Switch Triggered HiCON:283

Offline festlv

  • Active Member
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: System does not move after M3
« Reply #1 on: December 29, 2016, 04:41:51 AM »
This looks like a bug in the newest version. I just downgraded Hicon firmware and plugin to Mach4_Integra_103116.zip from October 31, 2016 and everything seems to be normal.

Offline Vital System Support

  • Active Member
  • Posts: 329
    • View Profile
Re: System does not move after M3
« Reply #2 on: January 02, 2017, 06:08:02 PM »
Hello,

Sorry for the delayed response. It was the holiday season.

Did some testing and saw the bug. I've made an upload for a Mach4 plugin fix, and a slight fix to the ArcPro screen.

Please let me know if there are any issues.

-Marc
Vital System Inc.

« Last Edit: February 24, 2017, 02:10:18 PM by Vital System Support »