Hello Guest it is May 25, 2019, 05:34:52 AM

Author Topic: Error triggered Mack3 stopped working  (Read 5071 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: Error triggered Mack3 stopped working
« Reply #20 on: October 23, 2016, 08:54:35 AM »
Quote from: Tweakie.CNC




[u
EDIT[/u]  Perhaps thoroughly check your Gcode to make sure that your post-processor is not inserting some codes which are not properly recognized by Mach3.

I am using Aspire 8.502 to create the gcode so there shouldn't be any code that isn't properly recognized by Mach3.

Gene

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,765 7,765
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Error triggered Mack3 stopped working
« Reply #21 on: October 24, 2016, 01:31:16 AM »
Quote
I am using Aspire 8.502 to create the gcode so there shouldn't be any code that isn't properly recognized by Mach3

Hi Gene,

Please excuse the really dumb question but are you using the Mach2/3... post processor when saving the toolpath ?

(I already know the answer but I just had to ask).

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: Error triggered Mack3 stopped working
« Reply #22 on: October 24, 2016, 07:51:35 AM »
Hi Tweakie,

Yes I use:  Mach2/3 ATC (inch)(*txt). Also I'm using screenset 2010 so I'm able to do the tool change.

Offline Tweakie.CNC

*
  • *
  •  7,765 7,765
  • Super Kitty
    • View Profile
    • Tweakie.CNC
Re: Error triggered Mack3 stopped working
« Reply #23 on: October 24, 2016, 10:10:57 AM »
Hi Gene,

Sorry but more questions...
My next line of thought is referring back to your reply #5
When a Gcode file is loaded a number of things happen, one of which is to create the toolpath display.

Do you have a non-integrated video graphics card fitted in your PC ?
How much RAM does it have ?

Tweakie.
Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.  Winston Churchill.
Re: Error triggered Mack3 stopped working
« Reply #24 on: October 24, 2016, 11:10:02 AM »
Hi Theakie
Not sure about the video card but there are 16 GB of RAM. Never had a problem with the toolpath in the display.
Gene
« Last Edit: October 24, 2016, 11:11:40 AM by gene8522 »