Hello Guest it is May 24, 2019, 11:49:58 PM

Author Topic: Very frustrated  (Read 1250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Very frustrated
« on: May 19, 2016, 04:42:31 AM »
I'm so frustrated, I thought I was finally getting on top of this before suddenly I cant get one toolpath strategy to work.

Basically I home the spindle, select the G55 offset load the g-code and regen the toolpath. Then when I start the g-code the spindle goes to the correct  x,y coordinates but then travels often to z=0 or near to it but then tries to go z effectively positive which it obviously cant do. It does this for all the g-code files which I have used successfully before so it must be a setting in mach3.

Ive attached a file.

Please help.

Offline Hood

*
  •  25,817 25,817
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Very frustrated
« Reply #1 on: May 19, 2016, 04:54:03 AM »
Your code has a G54 offset call, you will either need to change that to G55 or set up G54 instead of G55.
Hood
Re: Very frustrated
« Reply #2 on: May 19, 2016, 06:00:39 AM »
Thank you so much. I can't look now so is it obvious what language that is in the gcode?  Also please tell me how that would have been added as when setting up CAM in Fusion360 there's no place where I have added this?

Thanks again

Offline Hood

*
  •  25,817 25,817
  • Carnoustie, Scotland
    • View Profile
Re: Very frustrated
« Reply #3 on: May 19, 2016, 06:18:45 AM »
Not sure what you mean by
Quote
so is it obvious what language that is in the gcode?

CAM will usually add a work offset and most often it will default to G54, I don't use Fusion so do not know if there are options in it to set the work offset but I would think there will be. If not then it will be the post processor that is adding it and defaulting to G54

Hood
Re: Very frustrated
« Reply #4 on: May 19, 2016, 06:24:19 AM »
Cheers