Hello Guest it is October 16, 2019, 06:50:13 PM

Author Topic: hicon NOT following the gcode losing position  (Read 2933 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hicon NOT following the gcode losing position
« on: December 24, 2015, 03:30:30 PM »
I am trying to do a large v carve project. I have my flat depth set at  -.0800”     so the z axis should never go below that. (-.0800”)
The program starts to run and as it does the z keeps getting deeper and deeper. this gets worst as the program runs.     I stopped the gcode and the last z command says -.0800 but the DRO is reading -.0982 WTF???
Mach3 ver. R3.043.066   Hicon plug in ver 1.36.7    Firmware 2.42

N295640G1X74.6586Y20.9157Z-0.0800
N295650G1X74.6696Y20.9204
N295660G1X74.6836Y20.9283
N295670G1X74.6960Y20.9370
N295680G1X74.7042Y20.9444
N295690G1X74.7112Y20.9521
N295700G1X74.7168Y20.9599


 Look at the gcode below you can see the code showing a depth of  -.0800 but the DRO
Is showing -.0982 WTF??? I have attached the gcode as well

Mach3 ver. R3.043.066   Hicon plug in ver 1.36.7    Firmware 2.42
« Last Edit: November 01, 2016, 12:48:36 PM by Vital System Support »
Re: hicon NOT following the gcode losing position
« Reply #1 on: December 24, 2015, 04:09:21 PM »
hello fozzyber,

these files are pretty old.  you should upgrade the firmware and plugin to the latest available on the web.  Look for mach3 files in this page

www.vsys.co/integra

the new files should fix this issue.

regards
VSI Support
Re: hicon NOT following the gcode losing position
« Reply #2 on: December 26, 2015, 03:55:39 PM »
updating to the latest plugin and firm seems to have corrected the error