Hello Guest it is May 14, 2021, 10:05:16 AM

Author Topic: No movement from ESS plugin  (Read 4771 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

No movement from ESS plugin
« on: October 27, 2015, 04:30:36 PM »
I am trying to do some testing with Mach 4 but I'm not getting any movement when I select the ESS for my plugin.  When I jog on the simulator plugin it will move the axis DRO but whenever I try jogging with the ESS plugin it will put mach in a "jogging" state and won't do anything.  Any ideas??
-Chad
Chad Byrd

Offline DazTheGas

*
  •  753 753
  • DazTheGas
    • View Profile
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #1 on: October 27, 2015, 04:50:54 PM »
Theres a new plugin on its way for the ESS.

DazTheGas
Theres always time for a choccy biccy
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #2 on: October 27, 2015, 04:55:29 PM »
Do you think that is the problem?
Chad Byrd

Offline dude1

*
  •  1,253 1,253
    • View Profile
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #3 on: October 27, 2015, 05:05:20 PM »
do you have the EStop connected and mapped correctly that can make your problem happen
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #4 on: October 28, 2015, 08:03:19 AM »
My estop is configured correctly and is working.  I have output control, ie spindle relays to c6 board turn on and off, coolant will turn on and off; my inputs work, home switches work and tool drawbar switches work.  The only thing that isn't working is the jogging.
Chad Byrd

Offline DazTheGas

*
  •  753 753
  • DazTheGas
    • View Profile
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #5 on: October 28, 2015, 10:30:33 AM »
As Blockhead did with a posy yesterday but instead of pictures post your machine.ini the a profile can be made up for evaluation and is so quick at picking up if theres any settings out of place.

DazTheGas
Theres always time for a choccy biccy
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #6 on: October 28, 2015, 01:44:49 PM »
DazTheGas,
I'm not sure I am understanding you.  You want me to post my Machine.ini to this post?  Do you want me to post the txt from the ini or what?
Chad Byrd

Offline DazTheGas

*
  •  753 753
  • DazTheGas
    • View Profile
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #7 on: October 28, 2015, 01:50:52 PM »
Just upload the machine.ini from your profile as an attachment.

DazTheGas
Theres always time for a choccy biccy
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #8 on: October 28, 2015, 03:16:35 PM »
Had to rename it to attach the file.  But here is the Machine.ini
Chad Byrd

Offline DazTheGas

*
  •  753 753
  • DazTheGas
    • View Profile
Re: No movement from ESS plugin
« Reply #9 on: October 28, 2015, 04:03:43 PM »
Away at moment and can't do much with this iPad. Will look first thing in morning when back, just out of curiosity? What version of mach4 are you using as on your post at warp9 says u are using 2703?

If so change to 2686

DazTheGas
Theres always time for a choccy biccy